+ Média

Visszautasítják a pedagógusok Lázár János nyomásgyakorlását

Pedagógusok Szakszervezete

– A Pedagógusok Szakszervezete nem utasította vissza a Kormány tárgyalási ajánlatát. Nem ült le azonban egy olyan zsúrasztal mellé, amelynek vendégeit önkényesen, senkivel sem egyeztetve a Kormány választotta ki, s amelynek a menüjét is maga állította össze, ugyancsak saját döntése alapján – olvasható a PSZ közleményében.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, országos tüntetést szervez a pedagógusok sztrájkbizottsága február 13-ára a fővárosba, a köznevelés és a pedagógusok helyzetének javítását követelve. A demonstráció 11 órakor kezdődik a Kossuth téren.

Lázár János a február 11-ei kormányinfón sok egyéb mellett kitért az oktatás témájára is, azon belül pedig a pedagógusok tervezett tüntetésére, akiket arra kért

ne balhézzanak,

hanem tárgyaljanak a kormánnyal. Mint mondta, példátlan, hogy egy olyan komoly szakszervezet, mint a PSZ, visszautasította a kormány tárgyalási szándékát, de tiszteletben tartja, ha tüntetni akarnak. A miniszter a PSZ elnökének, Galló Istvánnénak külön üzent:

ha nem politikát akarnak csinálni, akkor az a legbölcsebb dolog, ha tárgyal.

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) erre reagálva adta ki tegnap közleményét, amelyben a következőket írják:

A Pedagógusok Szakszervezete nem utasította vissza a Kormány tárgyalási ajánlatát. Nem ült le azonban egy olyan zsúrasztal mellé (Köznevelési Kerekasztal – a Szerk.), amelynek vendégeit önkényesen, senkivel sem egyeztetve a Kormány választotta ki, s amelynek a menüjét is maga állította össze, ugyancsak saját döntése alapján. A Pedagógusok Szakszervezete visszautasítja Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter nyomásgyakorlását, amely megnehezíti a tárgyaló felek együttműködését.

Ajánló:

A gödöllői gimnázium tanárai is szolidárisak a nyilvánosság elé állt kollégákkal

• Több iskolában zaklatják a tanárokat, mert kiálltak a hermanosok nyílt levele mellett

• Pedagógussztrájk: háromszáz iskola zárva maradt

• Az egész oktatási rendszert látjuk most már veszélyben!

• Egy pedagógus vallomása: Eltenni láb alól nem fognak

• Vekerdy Tamás: Az iskola jelenlegi formájában megbetegíti a gyerekeinket

• Felmondott és Németországba költözik a Nemzeti Pedagógus Kar ellen tiltakozó ceglédi tanárnő

• 30 000 tanárról fognak jelenteni

• Vekerdy Tamás: Nem az a gazember, aki hazudik, hanem akinek nem lehet megmondani az igazat

A Pedagógusok Szakszervezete tájékoztatja Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert arról, hogy a pedagógusok tisztelik a törvényeket, és ismerik a jogaikat. Elvárják és remélik, a miniszter is tisztában van azzal, hogy a gyülekezési- és a sztrájkjog nem a hatalom adománya. A Pedagógusok Szakszervezete visszautasít ezért minden olyan vádat, amely szerint a pedagógusok balhézni akarnának!

– olvasható a közleményben.

A Pedagógusok Sztrájkbizottsága ma részt vesz a Kormány képviselőiből álló plenáris ülésen is, amelynek témáiról a felek közösen egyeztek meg.

A teljes közlemény ide kattintva olvasható.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top