+ Oktatás

A gödöllői gimnázium tanárai is szolidárisak a nyilvánosság elé állt kollégákkal

gödöllői gimnázium

Rövid idő alatt sok változtatás történt a magyarországi köznevelésben. Most már látható, hogy ez a változássorozat túlterheli a rendszert, a reformok nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket – írják a tig-godollo.hu oldalon a Gödöllői Török Ignác Gimnázium tanárai.

Rövid idő alatt sok változtatás történt a magyarországi köznevelésben. Most már látható, hogy ez a változássorozat túlterheli a rendszert, a reformok nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket – írják a Gödöllői Török Ignác Gimnázium tanárai.

Erősen hiányolják a szakmaiságot:

A köznevelési rendszer problémái rendszerszintűek, következményei a modern oktatási trendekkel szembe menő elhibázott oktatáspolitikának. Szakmai elvárásunk, hogy a jövőben csak olyan oktatással-neveléssel kapcsolatos reform léphessen életbe – kizárólag felmenő rendszerben, gyakorló pedagógusok bevonásával, szakemberek által kidolgozva –, amelyet kellő alapossággal megterveztek, előkészítettek, hatásait tesztelték. A változásoknak előzetesen teremtsék meg a feltételeit, ami például elmaradt a mindennapos testnevelés bevezetésénél.

A tantestület külön pontokban kidolgozott megoldásokat is ajánl az életpálya-modellre és a túlzott központosítás megszüntetésére, mindezekről itt olvashatsz.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Népszerűek

To Top