+ Gondolat

Véres színező, nem csak katolikusoknak

mártír vértanú színező

A római katolikus egyház szentjei sokakat inspiráltak már, de arról eddig nem hallottunk, hogy a mártírok történetéből valaki színező-könyvet mert volna készíteni. Mondom: eddig!

Mostanában jelentek meg a könyvpiacon a felnőtteknek szánt színező-könyvek, népszerűségük okai fölött érdemes lenne elgondolkodni egyszer. Na meg azon is, hogy milyen témákat lehet és érdemes ebben a formában feldolgozni.

Az Oakland-ben élő Hallie Fryd, aki gyakran ír a történelem és a pop-kultúra kapcsolatáról, olyan témát talált magának, ami talán sokakat megdöbbent. Julia Gförer illusztrátorral közösen a keresztény mártírok életéről készítettek színező-könyvet.

Martyrdom-sample-1

Kattints a képre, ha nagyobb méretben is szeretnéd látni az oldalpárt!

A képek már fekete-fehér kivitelben is borzongatóak, amit a régi hittanórákon csak elmeséltek, az itt mind le van rajzolva… és a kiszínezés közben mindenki megbarátkozhat a legendák véres részével: ami eddig az olvasók/hallgatók fantáziájára volt bízva, az most feltárulhat. Arról már a munka megkezdése előtt érdemes meggyőződni, hogy a színező-készletünkben van-e megfelelő mennyiség a piros színből (nem csak a vérhez, de a lángokhoz is szükség lehet rá!).

Martyrdom-sample-2

Kattints a képre, ha nagyobb méretben is szeretnéd látni az oldalpárt!

Őszintén kíváncsi lennék, mi a hivatalos álláspontja a római katolikus egyháznak erről a 112 oldalas műről. Szigorúan véve NIHIL OBSTAT-nak tűnik!

színező

Kattints a képre, ha nagyobb méretben is szeretnéd látni az oldalpárt!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top