+ Fotó

Magyar fotós lett a Big Picture nagydíjasa – fotó

big picture

Nézd meg nagy méretben is Kudich Zsolt természetfotóját, ami a gemenci erdőben készült hajnalban, és nem véletlenül lett a Big Picture nagydíjasa.

Kudich Zsolt Repülő kócsagok című fotója a Kaliforniai Tudományos Múzeum (California Academy of Sciences) Big Picture nemzetközi természetfotó-pályázatának nagydíjasa lett. A kép a gemenci erdőben készült kora hajnalban, amikor a madárcsapat pihent.

A neves tudományos intézmény fotópályázatára 69 országból több mint hatezer képet neveztek. A díjazott felvételek bolygónk gazdag és változatos élővilágát mutatják be, arra inspirálva mindannyiunkat, hogy óvjuk a Földet és törekedjünk környezetünk fenntarthatóságára.

A budapesti fotográfus Repülő kócsagok című nagydíjas képe Magyarországon, a gemenci ártéri erdőben készült és egy csapat nagy kócsagot ábrázol. A nemzetközi szakértőkből álló zsűri elnöke, Suzi Eszterhas méltatásában elmondta, hogy a magyar fotográfus alkotása

olyan, mint egy festmény, hangulatos, elegáns, egyszerűen gyönyörű.

A nagydíjon kívül további hat kategóriában osztott ki díjakat a zsűri és külön elismerést kaptak a legjobb ifjú fotósok. A zsűri tagja volt Art Wolfe, a világ egyik legismertebb természetfotósa, Sophie Stafford, a BBC Wildlife nemzetközi képszerkesztője és Kathy Moran, a National Geographic természetfotósa is.

Kudich Zsolt díjnyertes képe a Zsirmon Rékával közösen készített, Duna menti nemzeti parkokat bemutató fotósorozat része. A projektben nyolc európai ország nemzeti parkjainak szakmai segítségével dokumentálják a Duna megmaradt utolsó természetes ártereinek, folyószakaszainak és folyó menti területeinek természeti értékeit.

A második alkalommal megrendezett, tízezer dollár (2,85 millió forint) összdíjazású Big Picture természetfotó-pályázat legsikeresebb képeiből július 31-én nyílik kiállítás a San Franciscó-i székhelyű intézményben.

A nagydíjas felvételt egyebek közt a www.kudich.hu internetes oldalon nézhetik meg az érdeklődők.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Van

    2015-07-07 - 19:50

    inkább PS remek, mint foto

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Népszerűek

To Top