+ művészet & politika

Fogadalmat tett a Charlie Hebdo grafikusa

Charlie Hebdo

Rénald Luzier a Charlie Hebdo grafikusa, aki túlélte a januári támadást. Ő rajzolta a híres Mohamed-karikatúrákat, most viszont egy fogadalmat tett.

Rénald Luzier (Luz) a Charlie Hebdo grafikusa, aki túlélte a januári támadást. Ő rajzolta a híres Mohamed-karikatúrákat, most viszont fogadalmat tett – írja a Hyperallergic.

Soha többé nem fogok Mohamedet rajzolni. Egyszerűen már nem érdekel. Belefáradtam, ahogyan belefáradtam Sarkozy rajzolásába is. Nem rajzolhatok egész életemben Mohamadet.

– ezzel indokolta döntését Rénald Luzier, aki a támadás napján saját születésnapja miatt hagyhatta el korábban a szerkesztőséget, így úszta meg a támadást.

Luzier volt az, aki a támadást követő héten megrajzolta a rekordszámban fogyott lapszám borítóját, amin szintén a proféta látható, kezében Je Suis Charlie táblával. A Charlie Hebdo szerkesztősége elleni, 12 halálos áldozattal járó támadás után a világban és a médiában is folyt a vita, vajon átlépte-e a jó ízlés határait karikatúráival a francia lap, ami a rajzok miatt korábban is kapott fenyegetéseket a szélsőségesektől.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top