+ Film

Visszatér a Buena Vista Social Club

Lesz második része Wim Wenders 2000-ben kiadott Buena Vista Social Club című dokumentumfilmjének, a forgatást júliusban kezdik,

Lesz második része Wim Wenders 2000-ben kiadott Buena Vista Social Club című dokumentumfilmjének, a forgatást júliusban kezdik – írja a Variety.

Ry Cooder legendás kubai utazását örökítette meg Wim Wenders. A Buena Vista Social Club nagylemezt 1996-ban vettek fel Juan de Marcos González zenekarvezető és Ry Cooder amerikai gitáros vezetésével, egy rakás kubai zenésszel közösen. A világzene-őrület akkor már tombolt, és a zenekar debütáló albuma a kilencvenes évek egyik legsikeresebb nagylemeze lett, ezt bizonyítja a raklapnyi díj és az, hogy a Rolling Stone beválasztotta a világ legjobb 500 lemeze közé.

Az új filmet Lucy Walker rendezi, a címe Buena Vista Social Club – Adios lesz. A film az eredeti zenekar 5 tagjáról szól majd, akik arról mesélnek, mi történt velük 1999 óta, mióta világhírűek lettek Ry Cooder és Wim Wenders segítségével. Filmre veszik a zenekar utolsó koncertjét is, amelyet Kubában tartanak majd.

Tavaly hazai koncertjük apropóján írtunk a Buena Vista Social Club történetéről.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top