+ Design

Öt parádés Hobbit-illusztráció a múltból

hobbit

Az eredeti kézirat több mint 100 Tolkien-rajzot tartalmazott, melyek között voltak vázlatosan kidolgozott ceruzarajzok, de komplett festmények is.

1936 októberében J.R.R Tolkien elvitte kiadójához azt a kéziratot, melyből később minden idők egyik legismertebb fantasy könyve lett. A Hobbitot a következő évben a szerző 20 rajzával és 2 térképével együtt publikálták és a borítót is az író festette. Az eredeti kézirat több mint 100 saját rajzot tartalmazott, melyek közt voltak vázlatosan kidolgozott ceruzarajzok, de komplett festmények is. A szerző Hobbithoz készült valamennyi grafikáját, az olvasmány 75. évfordulóján publikálták a The Art of The Hobbit című albumban. A könyv a világ valamennyi országába eljutott és mindenhol más-más módon ábrázolták a Tolkien által megálmodott mesevilágot. A Brainpickings nevű oldal a legjobbak közül csemegézett.

J.R.R. Tolkien verziója:

tolkien3

tolkien4

tolkien2

tolkien

1962-ben, nem sokkal azután hogy megkapta a rangos Hans Christan Andersen díjat, Tove Jansson író, grafikus – a nálunk is ismert Muminok (svédül: Mumintroll) megálmodója – belefogott a Hobbit svéd kiadásának illusztrációjába. A karrierje csúcsán lévő Jansson hasonlóan korábbi könyvei ábráihoz, Tolkien könyvénél is kissé hóbortosra vette a stílust és a karakterek ábrázolását.

Tove Jansson verziója:

tove

tove5

tove4

tove3

tove2

Oldalak: 1 2 3

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. odinn szerint:

    Azért adjuk meg a tiszteletet annyiban az említett illusztrátoroknak, hogy helyesen írjuk le a nevüket: Terasima Rjúicsi és Mihail Belomlinszkij.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top