+ Média

Itt a köztévé újabb dobása

MTVA

Sok színes helyszíni közvetítéseket, érdekességeket és új rovatokat ígér a közszolgálati televízió vezetősége. A legújabb terv egy tematikus nap, amely reméljük jobban startol mint a megújult csatornacsalád március 15-én.

Keresés a weben

Sok színes helyszíni közvetítéseket, érdekességeket és új rovatokat ígér a közszolgálati televízió vezetősége. A legújabb terv egy tematikus nap, amely reméljük jobban startol, mint a megújult csatornacsalád március 15-én.

Siklósi Beatrix, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Nemzetiségi, Külhoni, és Kiemelt Projektek Főszerkesztőségének vezetője elmondta: a közmédia kezdeményezésére született az ötlet, hogy minden évben legyen egy úgynevezett nemzetiségi kultúrák napja, amely a hazai nemzetiségekre irányítja kiemelten a figyelmet. A főszerkesztő közölte, hogy ennek érdekében május 10-én tematikus nap lesz a Duna, a Duna World csatornákon. Az M1  is több helyszínre kapcsol majd és rádióműsorokban is hallhatóak lesznek a magyarországi nemzetiségek életével foglalkozó témák.

Siklósi Beatrix elmondta azt is, hogy május 10-én több olyan helyszínről is jelentkezik a műsor élőben, ahol egyszerre  több nemzetiség is együtt él.  Kifejtette: színesen, több szemszögből tervezik bemutatni a nemzetiségek kultúráját, hagyományait, a gasztronómiai különlegességeken át zenészek, művészek, színészek közreműködésével egészen a “nemzetiségi foci VB-ig” vagy a népviseleteket rendhagyó módon bemutató divatshow-ig.

A tematikus napon szeretnének megszólítani olyan híres embereket, akik maguk is valamelyik nemzetiséghez tartozónak vallják magukat. A “Gondolta volna” rovatban pedig neves történelmi személyiségekről is beszélnek majd, akikről nem igazán köztudott, hogy valamelyik magyarországi nemzetiséghez tartoztak – mondta a főszerkesztő.

4 hozzászólás

4 Comments

 1. bogyimama szerint:

  Talán, első körben a minőségen kellene javítani.Gyalázatosan silány a műsor már jó ideje.A reklám sokaságot és a silány ságot hamar megtanulták a kereskedelmi tv.-től.Csak tudnám mi kerül ebből abba a sok milliárdba,amit kap a 4 csatorna?

 2. Mari szerint:

  Az időjárás jelentés RÉMES, az új ” meteotológusokkal ” , hol vannak a jól bevált , tudással is rendelkező emberek ???????????

 3. Antalka szerint:

  Tematikusan vissza a:
  -hétfői adásszünetet
  -keddi sorozatot
  -szerdai “nememlékszemmit”
  -csütörtöki Szomszédokat
  -pénteki Dallast (…-t-)
  -szombat esti Filmkoktélt
  -vasárnapi filmet(?)

  + a minden napra a valahová jó mélyre elásott Iskolatévé előadásokat – abból legalább a koszon kívül más is ragadt ránk;-)

  Ui.: retro tévémacit és esti tornát is!!!

 4. Rettenetes Réz Úr szerint:

  “…Sok színes helyszíni közvetítéseket, érdekességeket és új rovatokat ígér a közszolgálati televízió vezetősége…”

  Helyesen: Sok színes helyszíni KÖZVETÍTÉST, valamint érdekességeket, …stb.

  Talán meg kellene tanulni helyesen magyarul, mielőtt cikizünk másokat… :o) Főleg annak, akinek az írás, a nyelv, a munkaeszköze…

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top
rész elé elég egyszer beilleszteni oldalanként -->