Hiánypótló interjúkötet számolja föl a rákbetegséget övező tabukat

10405255_949065271772229_8328717347573415372_n

Rákbetegek élnek velünk, körülöttünk. A partvonalról velük vagyunk családtagként, orvosként, barátként, újságíróként, segítőként. Kérdés, milyen szavakkal próbálunk segíteni? Az éppen megfelelőekkel? Megtaláljuk őket? Jól mondjuk, jókor mondjuk? Gyógyító módon? Vagy sután, hiteltelenül? Ki mondja meg?

Az Oriold és Társai Kiadó által megjelentetett S. O. S. Daganat! című könyvet az Írók Boltjában mutatta be csütörtökön a Vizuális Világ Alapítvány azzal a céllal, hogy segítsen eloszlatni a tabukat, téveszméket és segítsen kialakítani a betegségről való beszéd színtereit, kulturáját.

Rákbeteg a közelemben név alatt épül egy Facebook-közösség is, ahol a tagok a párbeszédből erőt és információt meríthetnek, tapasztalatot cserélhetnek egymással. A most kezdődött másfél hónapos eseménysorozatot a „Képalkotók párbeszéde” pályázati felhívásra érkező grafikákból, fotókból, kollázsokból készülő kiállítás zárja majd.

A kötet bemutatóján Blaskó Ágnes beszélgetőpartnere volt Rohánszky Magdolna onkopszichológus, a könyv szakértője, és Szegedi Károly pszichológus, a könyvben szereplő interjúk készítője.

Az érzelem-megjelenítésben a Rögtönzések Színháza, mint Üveggyöngyjáték playback társulat segített (képünkön).Nincs hozzászólás

Írd le a véleményed!