+ Ajánló

Nem mindig puszta kézzel, általában nadrágszíjjal

centrál színház

Az elszenvedett erőszak személyes történeteit felolvasni és azokat hallgatni, túl megy az elviselhetőség határán, túl az általános ingerküszöbön. Ez a Centrál felolvasó maratonjának a szándéka.

Keresés a weben

Ebben az évben megint történet felolvasó maratonra készül a Centrál Színház. Úgy vélik, a gyermekeket a családon belül érő bántalmazás olyan téma, amiről többet kell beszélni, mint amennyit egyszerre, általában szoktak.

UNICEF-gyermekvedelem(680x480)

A történeteket az Anoni Marához köthető Beszélj róla honlaptól, a Terézanyutól és a Nane-tól kapták. Szöveghűen olvassák fel őket a Centrál színészei és barátai.

A Süni-jeligével ellátott történet elszenvedőjét felnőttkoráig kísérték a rémképek.

3 éves koromtól olyan emlékeim vannak, hogy apám ver. Nem mindig puszta kézzel, általában nadrágszíjjal, ha nagyon rossz voltam, vizes szíjjal, vagy a csattal. A büntetéseinek hatására kétszer tört be a fejem, orvoshoz egyszer sem vittek miatta. A hegek ma is ékes bizonyítékai ennek. 9 évesen kellett először kielégítenem, erre is veréssel tanított meg. Ez olyan valami volt, hogy ha elmondtam volna valakinek, akkor a családom meghalt volna miattam. Borzalmas titok, melyről soha, semmilyen körülmények között nem szabad beszélni. 34 évesen írtam le először a pszichológusomnak, de még akkor is attól féltem, hogy gyilkossá válok miatta –

emlékszik vissza Süni.

Magyarországon 80 000 olyan nő él, akit fizikailag és szexuálisan is bántalmaztak gyermekkorában. A Heim Pál Gyermekkórház 2004-es felméréséből kiderült, hogy a lányok 21%-a, a fiúk 79%-a bántalmazott. A bántalmazók legnagyobb százalékban az apák, majd őket követi más gyermek, rokon, testvér, olvasható a program Facebook-oldalán.

centrál színház

Az Unicef Magyarország által támogatott felolvasó maraton 2015. április 14-én este 6-tól éjjel 12-ig tart majd a Centrálban. A belépés ingyenes.

Akik felolvasnak: Ágoston Katalin, Almási Éva, Básti Juli, Béres Ilona, Bíró Kriszta, Borbás Gabi, Bozsik Yvette, Cserna Antal, Für Anikó, Gryllus Dorka, Halmágyi Sándor, Hegedűs D. Géza, Hegyi Barbara, Hernádi Judit, Igó Éva, Kovács István, Kovács Krisztián, Kováts Adél, Lázár Kati, Mácsai Pál, Nagy Zsolt, Papp János, Pogány Judit, Pokorny Lia, Polyák Lilla, Puskás Tamás, Rada Bálint, Rudolf Péter, Sajgál Erika, Schell Judit, Scherer Péter, Schmied Zoltán, Simon Kornél, Stefanovics Angéla, Szabó Éva, Szabó Kimmel Tamás, Szalay Kriszta, Szalay Mariann, Szegvári Katalin, Szervét Tibor, Szilágyi Csenge, Takács Katalin.

Central-szinhaz

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top