+ Ajánló

Húsvéti ünnepvárás hatalmas fatojásokkal

A fából készült látványos installációkat és a Városháza park dombjait diákok öltöztetik ünnepi díszbe környezetkímélő anyagokkal a Szabad Tér Színház és a FŐKERT hétvégi jótékonysági programján.

Keresés a weben

Jótékonysági virágárusítás, óriási köztéri installáció és számos közösségi program várja az érdeklődőket a húsvét előtti hétvégén a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ünnepváró rendezvényén a Városháza parkban.

A fővárosi önkormányzat megbízásából a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. és a FŐKERT Nonprofit Zrt. folytatja az adventi időszakban megkezdett sikeres együttműködését, és egy jótékonysági közösségi akcióval egybekötött tavasz- és húsvétváró családi hétvégére invitálja a budapestieket és az ide látogató vendégeket a húsvétot megelőző hétvégén.

2015. március 28-án és 29-én, szombaton és vasárnap 10 és 14 óra között több ezer árvácskát árusítanak, az ebből befolyt összeget a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Segítség Kárpátaljának elnevezésű segélyakciója számára ajánlják fel a szervezők. A gyerekek környezettudatos kézműves foglalkozás keretében elkészíthetik egyedi virágcserepüket a Kolping Katolikus Általános Iskola és Gimnázium diákjainak segítségével, majd a helyszínen beleültethetik az általuk kiválasztott árvácskát, így saját készítésű kompozíciót vihetnek haza.

A városlakók örömére a téren felállítják a Hello Wood építészekből, designerekből és képzőművészekből álló kreatív csapatának hatalmas, tojást formázó alkotásait. A fából készült látványos installációkat valamint a Városháza park dombjait a Janschik Álmos Művészeti Szakközépiskola és a Jelky András Iparművészeti Szakközépiskola diákjai öltöztetik ünnepi díszbe, környezetkímélő anyagokkal.

A Hello Wood csapata 2012-ben a Szigeten

A Hello Wood tojásspecialistái 2012-ben a Szigeten

 

A Városháza parkban március 14. és április 6. között rendezik meg a hagyományos Húsvéti vásárt is. Különböző magyar tájegységekhez kötődő iparművészek, kézművesek, kézműves élelmiszert készítők és vendéglátók várják zsűrizett portékáikkal a látogatókat.

A szervező Szabad Tér Színház szándéka, hogy Budapest szívében, a frekventált Városháza parkban valódi közösségi teret hozzon létre. A kulturális programok, valamint a tradíciókat és új irányokat is bemutató foglalkozások egyedi turisztikai látványosságként színesítik a város arculatát.

A két fővárosi nonprofit szervezet közös szándéka, hogy immár hagyományosan az adventhez és a húsvéthoz kapcsolódva aktívan fenntartsa az ünnepkörhöz kötődő hagyományok ápolását, a legfiatalabb korosztály bevonásával

– nyilatkozta Bán Teodóra fesztiváligazgató. Erdélyi Krisztina, a FŐKERT marketingvezetője.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top