+ Film

A Coen-fivérek vezetik az idei cannes-i filmfesztivált

A Coen-fivérek vezetik az idei cannes-i filmfesztivált

Már csak azért is megtiszteltetés lesz idén Cannes-ban a zsűrit elnökölni, mert soha semminek nem voltunk eddig az elnökei. – örvendezett a rendezőpáros.

A fesztivál történetében először két elnöke lesz Európa egyik legnagyobb filmes eseményének. Az 1991-ben Arany Pálmát kapott amerikai rendezőpáros, Joel és Ethan Coen vezetik majd a zsűrit az idén május 3. és 14. között megrendezendő filmfesztiválon. 

A testvérpár egyébként is gyakori látogatója a cannes-i rendezvénynek, hiszen korábban számos díjat bezsebeltek pályafutásuk során. A Hollywoodi lidércnyomás című filmjükért 1991-ben átvehették az Aranypálmát és a legjobb rendezés díját is, ugyanezt az elismerést kapták meg 1996-ban a Fargóért és 2001-ben Az ember, aki ott se volt című filmjükért, a Llewyn Davis világa című zenés alkotásukkal pedig 2013-ban a Nagydíjat vihették haza.

Thierry Frémaux fesztiváligazgató hangsúlyozta, hogy nagyon örül annak, hogy olyan nagyszabású emberek, mint a Coen-fivérek, akiket mindig fantasztikus módon elismertek, időt szakítanak egy fesztiválra:

A Coen testvérek annak a szerzői filmes mozinak a képviselői, amely a nagyközönségnek szóló nagyon eredeti, humorral teli alkotásokban beszél a világról.

És Coenék sem örültek kevésbé:

Cannes a pályánk kezdete óta fontos szerepet játszott. Már csak azért is megtiszteltetés lesz idén Cannes-ban a zsűrit elnökölni, mert soha semminek nem voltunk eddig az elnökei. Egyébként meg is fogunk majd szólalni ebben a minőségünkben, ha eljön az ideje.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top