+ Zene

Elhunyt S. Nagy István dalszövegíró

nagy

Nincs olyan magyar otthon, ahol ne ismernék, dúdolnák S. Nagy István valamelyik slágerét. Több mint húszezer dalt írt pályafutása során.

Elhunyt S. Nagy István legendás dalszövegíró – írja a Quart.hu.

Csongrádi Kata énekesnő EMeRTon-díjas férje 81 éves volt. Régóta betegeskedett, tavaly novemberben szívinfarktust kapott. 1934-ben, pont a mai napon, január 20-án született.

Nincs olyan magyar otthon, ahol ne ismernék, dúdolnák S. Nagy István valamelyik slágerét. Több mint húszezer dalt írt pályafutása során. Első dalszövegét (Merre jártál ma este?) állítólag 1957-ben írta, de az biztos, hogy az első, 1962-es Ki mit tud?-on az ő dalával szerepelt az akkor még tini  Koncz Zsuzsa és Gergely Ágnes (Két gézengúz).

S. Nagy István szövegeit szinte az összes magyar beatzenekar énekelte, szerzett dalt az Illésnek, az Omegának, az Echónak és a Mininek is.

Ő jegyezte a magyar könnyűzene talán legismertebb és népszerűbb slágerét is: az Elmegyek szövegét Máté Péternek írta, akit ő maga fedezett fel. Ő írta a Gedeon bácsit Szécsi Pálnak, vagy a Csavard fel a szőnyeget-et a Hungáriának. Soltész Rezső a Szóljon hangosan az ének című S. Nagy István-szerzeménnyel ért a csúcsra, és szintén tőle kapta Kovács Kati a Nem vagyok én apácát.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top