+ Képzőművészet

Nagy bukta volt a Leonardo-kiállítás

leonardo-kiállítás

A tervezett látogatószám drasztikus elmaradását a többi kiállítás látogatottsági adataival és a turisztikai adatok vélt javulásával próbálják most tompítani.

Mindössze feleannyi fizető látogatója volt a pécsi Leonardo da Vinci-kiállításnak, mint amennyit a szervezők reméltek. Ennek ellenére természetesen sikerként értékelik a 210 millió forintos költségvetésű projektet, aminek a veszteségeit a pécsi adófizetők pótolják majd ki. Páva Zsolt elégedett a tárlat teljesítményével – írja a blog.mecsekalja.com

Hat és fél hónap alatt 65 000 látogatója volt a da Vinci-kiállításnak és ennek több mint 90%-a fizető vendég, a Janus Pannonius Múzeum szerint. A tervezett látogatószám drasztikus elmaradását a többi kiállítás látogatottsági adataival és a turisztikai adatok vélt javulásával próbálják most tompítani. A pontos bevételt másfél héttel ezelőtt feltett kérdéseimre válaszolva sem tudták megmondani, így ez majd akkor fog kiderülni, amikor a pécsi közgyűlés dönt a veszteségek átvállalásáról. Formai döntésről van csupán szó, hiszen az önkormányzat már februárban bejelentette, hogy bankgaranciát vállal, így most nagyjából 100 millió forint körüli összeggel terhelhetik meg a költségvetést.

A kiállítás további értékeléséről a blogban olvashatsz.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Nagy Mária Magdolna szerint:

    Nagyon szép kiállítás volt !

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top