+ Irodalom

Kommentáradatot indított el a gyerekgyilkos anya története

Az utóbbi idők tankönyves botrányai olyan mélyen megültek az emberek fejében, hogy a most a facebookon körözött gyerekgyilkos anya történeténél, bár nem ismert a forrás, mindenki újabb tankönyves blamát sejtett.

Az utóbbi idők tankönyves botrányai olyan mélyen megültek az emberek fejében, hogy a most a facebookon körözött gyerekgyilkos anya történeténél, bár nem ismert a forrás, mindenki újabb tankönyves blamát sejtett. Sőt, sokan még attól is eltekintettek, hogy a történetben valójában nem az anya gyilkol, hanem még elképesztőbb módon, maga az Isten nyírja ki szegény gyereket, mert nem fogadott szót az anyjának. Az anyja aztán csak a gyerek sírból kikandikáló kezét veri alapos gonoszsággal, addig, amíg el nem tűnik, s meg nem kezdi föld alatti nyugalmas létezését.

A történet valóban horrorisztikus, ám elvetemültebb fajtából való, amelyben valóban megtestesül a gonoszság. Hogy milyen valós történet húzódhat a horror-mese mögött, csak elképzelni tudjuk. Merthogy a kommentlavina végén csak kiderült, hogy a sztori a Grimm-testvérek mesegyűjteményéből való.

Az egyik legszebb hozzászólás szerint régen ilyen horrorisztikusak voltak a mesék, mára azonban szelídültek.

Hát, nem t’om! Viszont mégis csak irodalmi műről vitázunk ismét.

Tankönyvbotrányokról ezekben a cikkekben olvashatsz:

Kortárs költőink irritálnak a tankönyvekben?

Varró Dani felesége válaszol a hisztérikus kommentelőknek

A tinibugyi kiverte a biztosítékot a szülőknél

Újabb botrány: Baltás gyilkos öl meg egy kislányt az 5.-es oktató CD-n

Nem fogod elhinni, mi van a gyerek erkölcstan könyvében!

Tankönyvbotrány: Szemöldöksmink és szőrtelenítés a 8.-os biológia tankönyvben?

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. A Grimm mesék nagyon nagyon betegek. Gyerekkoromban olvastam őket, és nem egy álmatlan éjszakát okoztak. Ezt leszámítva nem feltétlen gondolom azt, hogy nem szabadna őket megmutatni a gyerekeknek, mint például a Kis Herceget vagy az Egri Csillagokat, mert ha van egy tapasztalt, profi tanár, az képes úgy beszélgetni a gyerekekkel a meséről, hogy aztán nem kell rettegve hazamenniük.

    Az más kérdés, hogy ilyen tanár nincs.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top