+ Sztori

Hol voltak eddig Marilyn Monroe szerelmes levelei?

Elárverezik Marilyn Monroe elveszettnek hitt levelezését második és harmadik férjével, Joe DiMaggio baseballjátékossal és Arthur Miller íróval.

Keresés a weben

Elárverezik Marilyn Monroe elveszettnek hitt levelezését második és harmadik férjével, Joe DiMaggio baseballjátékossal és Arthur Miller íróval.

A háromszáz levélből álló gyűjteményt a következő hónapban bocsátják árverésre a Beverly Hills-i Julien Aukciósházban. A kollekció kiemelkedő darabja az a Monroe által Millernek írt levél, amelyben Hollywood leghíresebb szexszimbóluma a saját bizonytalanságairól is vall.

Kétszeresen nehéz megérteni, hogy te, a legkülönb és legcsodálatosabb emberi lény, engem választottál

– írja a levélben Monroe.

Az aukciósház tulajdonosa, Darren Julien szerint a kollekció akár 1 millió dollárt (247 millió forintot) vagy ennél többet is érhet. Kilenc évvel ezelőtt egy akvarell, amelyet Monroe John Kennedynek festett, 80 ezer dollárért (mintegy 20 millió forintért) kelt el, és az elmúlt években a Monroe-relikviák iránti érdeklődés nagyon megnőtt a gazdag európai és ázsiai gyűjtők körében.

Marilyn Monroe 1962-ben, 36 éves korában halt meg, drogtúladagolás következtében. A levelezés először a színésznő mentorához, Lee Strasberghez került, ő továbbadta egy barátjának. Ennek a névtelenségbe burkolózó barátnak a családja kínálta fel most eladásra a gyűjteményt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top