+ Média

Meghalt Joan Quigley

quigley

Joan Quigley volt állítólag, aki meggyőzte Ronald Reagant arról, hogy enyhítsen a Szovjetunióval kapcsolatos álláspontján.

Meghalt Ronald Reagan és felesége asztrológusa, Joan Quigley, aki befolyással volt az Egyesült Államok néhai elnöke napirendjének alakulására és állítólag meggyőzte a politikust arról, hogy enyhítsen a Szovjetunióval kapcsolatos álláspontján – írja az origo.

A nyolcvanhét éves asszony október 21-én hunyt el San Franciscó-i otthonában, halálhírét pénteken közölte a San Francisco Chronicle című lap a testvére hivatkozva.

A merénylet után dolgozott a first ladynek

Nancy Reagan first lady a férje ellen 1981-ben elkövetett merénylet után kezdte igénybe venni a csillagjós szolgáltatásait, mert elejét akarta venni, hogy újra az elnök életére törjenek. Erről maga Nancy Reagan írt 1989-ben My Turn (Én jövök) című memoárjában. A first ladynek Merv Griffin komikus mondta, hogy Joan Quigley megjövendölte, hogy a nap, amelyen rálőttek az elnökre, veszélyes lesz számára. Miután Nancy Reagan megkereste, az asztrológus tanácsokkal szolgált a tervbe vett elnöki utak és sajtóértekezletek dátumairól.

Reagan tudott róla

Ronald Reagan tudott a neje és a csillagjós közötti “konzultációkról”, és óvatosságra intette feleségét, mert úgy vélte, hogy mindez furcsának tűnhet, ha nyilvánosságra kerül – derült ki a first lady könyvéből. “Ha jól esik, csináld!” – mondta mindazonáltal az elnök. A Fehér Ház kellemetlenségére a két asszony közötti “konzultációk” ténye 1988-ban – még Reagan hivatali ideje alatt – valóban kiszivárgott, mégpedig az elnök volt kabinetfőnökének, Donald Regannek köszönhetően, aki a first ladyt tette felelőssé egy évvel azelőtti menesztéséért. A volt kabinetfőnök könyvében azt írta, minden olyan jelentősebb döntést, amelyet a Reagan házaspár az ő Fehér Házban eltöltött ideje alatt meghozott, előzőleg tisztáztak egy San Franciscó-i nővel, “aki horoszkópokat rajzolt”.

A cikk teljes terjedelmében elolvasható itt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top