+ Jegyzet

Megtaláltuk, mi lehetne internet-adó helyett!

internet-adó

Sikerült olyan ötletet bedobni, ami pártállástól, kortól, nemtől, szexuális beállítottságtól és vallástól függetlenül elképeszti az embereket! Pedig…

Nem értem ezt az internet-adó felhajtást. Sikerült olyan ötletet bedobni, ami pártállástól, kortól, nemtől, szexuális beállítottságtól és vallástól függetlenül elképeszti az embereket!

Nem értem ezt az internet-adó felhajtást. Legyünk egyszer tényleg konstruktívak! Miért nem lehet – miért ne lehetne– az emberektől a pénzt csak úgy, egyszerűen elvenni? Harcoljunk önmagunk ellen, követeljük, hogy vezessék be a CSAK-ADÓt!

Sokkal kevesebb macerával jár, azt mondani, hogy mindenki fizessen be havonta X ezer forintot, az erről szóló igazolást hordja magával, s ellenőrzés esetén mutassa fel!

Aki nem rendelkezik igazolással, vagy nem tudja azt felmutatni, arra helyszíni bírságként az elmaradás összegének többszöröse kiróható. Aki nem tud helyszíni, emelt összegű kötelezettségének eleget tenni, azt a bírság összegének többszörösére kell/lehet büntetni!

Az alapösszeg befizetése alól – sikeres behajtási akció esetén – felmentést kaphat, aki három, vagy több magyarországi lakcímmel rendelkező állampolgár nem-fizetését tudja jelezni a hatóságoknak, s az ügy felgöngyölítésében aktív szerepet vállal.

Átfogó ellenőrzésre kitűnő lehetőséget biztosítanának a romkocsmák, a kulturális- és sportrendezvények. Sok szempontból hatékony lenne, ha a civilek és ellenzékiek által szervezett demonstrációk résztvevői csak akkor hagyhatnák el a rendőrileg biztosított helyszínt, ha az befizetésről szóló igazolást felmutatták. (Járulékos haszon: Elejét lehetne venni az utcai demonstrációknak!)

Tényleg nem értem, minek itt vacakolni a különböző álságos jogcímek kiagyalásával. Amíg jogcím van, addig lesznek ellene észérvek, ellenvetések és hivatkozások. A valamilyen okkal szedett pénz társadalmi ellenállást szül, olyan hivatkozásokat generál, ami összefogást hoz, s rendszerbe szervezi a megbélyegzett széthúzó, sokvéleményű „liberálisokat”… is.

Tedd magad szabaddá! – ezt javasoljuk a jogalkotóknak, ideje, hogy leszámoljanak az adóztatás kapcsán oly jellemző képmutatással. Ha nincs támadható indoka a befizettetéseknek, akkor a mértéket minden esetben (!) a hatalom igényeihez lehet igazítani.

Miért kell fizetni?
Csak!

Mellesleg az ötletszerű pénzbeszedés teljes körű megvalósítása egy csapásra megszüntetné a munkanélküliséget! Számtalan helyre lehetne/kellene fix ellenőrző pontokat állítani, sőt, az lenne az igazi, ha alapvető élelmiszereket(!) vásárolni is csak a befizetési igazolás ellenében lehetne! Aztán lehetnének még mozgó egységek, amelyek felderítenék azokat, akik nem nagyon mozdulnak ki a lakásból, vagy a tanyáról, az erdő mélyéről, a barlangokból.

Itt az egymillió új munkahely!

Lehet, hogy nem pont erre a megoldásra gondolnak (még), akik vasárnap tüntetni szándékoznak az álságos és ésszerűtlen internet-adó ellen, de lássuk be végre, hogy ez az egyetlen tiszta, és támadhatatlan pénzszerzési mód az állam számára!

Követeljük együtt a CSAK-ADÓ bevezetését! Miért? Csak!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top