A menza és a kórházi étkeztetés mumusa, a kulimászos trutymákként aposztrofált főzelék és hű kísérője az izzadt virsli/mócsingos fasírozott egy ideig zsákutcába ütközött és egyre inkább lekopott a magyar éttermek menüjéről is. A frissen nyílt Hokedli Pottage Bar a magyar találmányként titulált főzeléket végre sikeresen reinkarnálja finom és egészséges köntösben. A nagymama konyháját idéző pöttöm hely elsősorban a levesek és a főzelékek szerelmeseinek kedvez a lehető legegészségesebb formában.
Az apró kifőzde a Nagymező utcában várja a finom vitaminbombák rajongóit, melyet guszta faevőeszközökkel lapátolhatunk magunkba. Bár a Hokedli fő profilja a főzelék, de a levesek, a friss pékáruk és a könnyed egytálételek rajongói is örülhetnek és garantáltan megtalálják a fogukra valót.
A kis méret miatt, a Hokedli nem éppen terpeszkedésre való, de helyhiány esetén környezetbarát dobozokban magunkkal is vihetjük a zamatos zöldséges nedűt. A családias hangulatú kifőzde valóban minden igényt kielégít: a hely a gluténmentes étkezést favorizálók, a lisztérzékenyek és vegetáriánusok paradicsoma is egyben, valamint abszolút kutya- és macskabarát.
A házias ízekre törekedő ételbár, igyekszik Budapest környékéről beszerezni az alapanyagokat és a szezonális menüt frissen, az orrunk előtt készítik el. A vendégek naponta két leves, négyféle főzelék, három feltét és sütemény közül válogathatnak. A nagymama stílusú étel itt valóban nem pusztán humbug, a friss alapanyagok mellett a mesterséges anyagok és az ízfokozók szigorúan tabunak számítanak.
A hely kiváló példája annak, hogy a jó főzelékre igenis van igény, hiszen ott jártunkkor a főzelékes vájling már üresen tátongott, választásunk így a mustármagos lencselevesre és a spenótkrémlevesre esett, melyet hajdinával turbóztak fel. A kiváló alapanyagokból megfőzött ételek nem okoztak csalódást és villámgyorsan megdézsmáltuk a folyékony fogásokat.
A hely stílusosan fityiszt mutat a „minden főzelék csak rossz lehet” sztereotípiának és bebizonyítja, hogy az nem feltétlenül egyenlő egy csomós, pempős löttyel. Aki rá akar kapni a főzelékevésre, az a Hokedliban a műfaj legjavával találkozhat és szabadon garázdálkodhat a menüsor színes kínálatából.