+ Ajánló

Tiboru az irodalom feltár(hat)atlan titkairól

tiboru

Tiboru, kis hazánk első számú konspirációs teória (konteo) szakértője a könyvek és írók körüli rejtélyekről mesél. Stephen King lenne Lennon gyilkosa?

Az október 18-án megrendezendő Olvasás Éjszakájának egyik legizgalmasabb programja este 8-kor lesz az Alexandra Pódiumon (Nyugati tér 7.). Tiboru, a Konteo-könyvek szerzője direkt erre az alkalomra szedte csokorba a legizgalmasabb történeteket. A Göncöl Kiadótól (kis konspiráció árán) megszerzett programtervezet igazi csemegékkel kecsegtet.

Titkok a könyvek körül

1.) Voynich-kézirat: egy gyönyörű könyv, amelynek történetéhez, tartalmához, képeihez megválaszolatlan kérdések sokasága fűződik.

2.) Agatha Christie 1926 decemberi titokzatos eltűnése: 11 napig senki sem hallott felőle, majd amikor megkerült, azt állította, hogy semmire sem emlékszik. Legalább 4 komolyabb és ugyanennyi kevésbé komoly elmélet született arról, hogy miért tűnt el.

3.) A Zabhegyező-konteók: érdekes, hogy John Lennon gyilkosának ez a könyv volt a kedvence (a halálos lövések pillanatában is a zsebében volt), ugyanígy Reagan elnök merénylőjének, John Hinckley-nek is ez a mű volt a bibliája. Ha ehhez hozzávesszük, hogy J. D. Salinger a második világháborúban a katonai titkosszolgálatnak dolgozott, és a CIA megalakulását követően (állítólag) az agymosási program szakértőjévé vált (lásd még a Tökéletes katona c. posztot a blogon), nem meglepő, hogy a Zabhegyezővel kapcsolatban is összeesküvés-elméletek születtek.

4.) Bizonyítékok arra, hogy Stephen King, a neves horrorszerző ölte meg John Lennont.

5.) Tom Clancy, a kémregény-írók klasszikusa az Elnöki játszma c. regényében már 1994-ben lemodellezi a 9/11-et. A konteósok szerint nem véletlenül: az amerkai kormány bízta meg ezzel, mert idejében el akarták ültetni az amerikaiak (és a világ) agyában, hogy ez igenis lehetséges, ugyanis a Pentagon és a Fehér Ház már akkoriban elkezdte tervezgetni az ikertornyok lerombolását.

6.) J. K. Rowling, a Harry Potter-sorozat írója a konteósok egy csoportja szerint valójában csak egy szalmabáb, mögötte egy népes szerzői team áll, akik a könyveket írták/írják.

7.) A Bronte-sorozatgyilkosság: vannak, akik szerint Charlotte Bronte szándékosan kiirtotta a fél családját, megmérgezve összes testvérét: Emilyt, Anne-t és öccsüket, Bronwellt. Hogy a sztori még kerekebb legyen, később a férje őt mérgezte meg.

8.) Jack London: hogyan ért véget a rendkívül kalandos életút? Öngyilkosság, gyilkosság vagy baleset?

Utána beszélgetés…

A Konteo 2-ről itt írtunk, a szerzővel pedig itt beszélgettünk, sőt Tiboru miatt még a bíróságig is elmentünk.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top