+ Irodalom

A MOSZAD-ot megkerülve, CIA aktákból kiolvasott igazság – Konteó 2

tiboru - konteó

A konspirációs teória (Konteó) egyidős az emberiséggel: hamis biztosság-tudatot ad, néha ellenséget kreál. Na meg szórakoztató! (Könyvkritika)

Tiboru: KONTEÓ 2 – Göncöl Kiadó, 2014. – 464 oldal, kartonált kötés – ISBN 9789639183858

A Göncöl Kiadó már a második KONTEÓ-kötetet dobja piacra, s nincs kétségem: bizonyára viszik, mint a cukrot. A kérdés csak az, hogy kik veszik, miért, és mit szűrnek le belőle?

Engem a kötet egyszerre lelkesít és elborzaszt, csalogat és taszít, bosszant és gyönyörködtet. Nincs még egy olyan területe az emberi ismereteknek, mint az összeesküvés elméletek, ahol jól megférnek egy akolban a legnagyobb koponyák és a legborzasztóbb eszementek. Ember legyen a talpán, aki képes és hajlandó szétszálazni a leleményesség bornírt lenyomatait!

Talán nem járunk messze az igazságtól, ha állítjuk, hogy az összeesküvés elméletek zöme „nettó baromság”, születésének legfőbb oka a világ érthetetlensége miatti félelem. Ilyenformán a konteó „gondolkodási mankó”, ha kell: világmagyarázat – akkor is, ha egészen apró, látszólag különálló eseményt tárgyal. Vonatkoztatható az egész világra, ha „Tudjuk-ki” kinyírta/elrabolta/feláldozta/megszöktette Elvis-t, akkor már azt is tudhatjuk, milyen erők állnak a szélesgábori gravitáció-kapcsoló mögött, és kik tüntették el Dörmit, Erzsi néni vörös-cirmos macskáját!

A konteó-hívők zöme egyszerű balek,

ha jobban tetszik: áldozat. Utálni nem kell őket, sajnálni igen. Félni tőlük nem érdemes, de aggódni miattuk kötelező: a konteó-hívés fertőző, s ha nem hisszük el a legalpáribb – és sajnos legalapvetőbb – konteókat, akkor tudnunk kell, hogy emberéletet is követelhet.

A konteó-hívőket lehet, de szerintem nem érdemes kategorizálni, a konteó-gyártókat annál inkább. nyilvánvaló, hogy vannak, akik hívőként lesznek gyártóvá, ők általában az általuk hitt sémát viszik bele mindenbe/bármibe, veszélyességi fokuk fertőző-képességüknek megfelelően változó. Igazán nagy galibát a cinikus, vérprofi konteó-iparosok okozhatnak, de ahhoz, hogy az ő munkamódszereikre és indítékaikra rávilágítsunk, nekünk magunknak is konteót kellene gyártanunk.

Az igazán fontos kérdés persze az, hogy mihez kezdjünk a KONTEÓ 2 című kötettel???

Az vitathatatlan, hogy a szerző stílusa lehengerlő: nyelvi leleményei és a hétköznapi emberekhez közelálló fogalmazásmódja miatt szinte letehetetlen a kötet. A néhol zavaró felszínesség vádját ügyesen hárítja el azzal, hogy a mű nem történelmi/szociológiai/stb. munka… és tényleg nem az! Azt adja, amit ígér, az események vázlatát, és a körülötte kialakult konteók ismertetését. A legtöbb esetben – normális ember számára – mulatságos, ahogy a különböző konteók kioltják, hatástalanítják egymást. Így a szerző megteheti azt, hogy lubickol az elméletekben, a felelősség terhét ledobva mulat és mulattat.

Én azért kicsit félek, hogy a felelősséget nem lehet „csak úgy” félredobni. Ez a könyv, meg a hozzá tartozó facebook-oldal és blog is önálló életre kelhet a konteó-hívő olvasók kezében.

Meg nem erősített források szerint

a KONTEO 2 szerzője a Pataki Attilával jó kapcsolatot ápoló földönkívüliek segítségét igénybe véve, a MOSZAD kijátszásával olyan C.I.A. aktákra tett szert, melyekből megtudható az Igazság. A mostani kötet célja, hogy a SZABADKŐMŰVESEKkel egyetértésben, zsarolási potenciált képezve rejtett módon nyilvánosságra hozza azokat az információkat, melyek ugyanolyan keményen érintik az ISZLÁM FUNDAMENTALISTÁKat, mint a VATIKÁN legbensőbb titkos tanácsadó testületét. Állítólag a zsarolással lemondásra kényszerített XVI. Benedek pápa – gyermekáldozatoktól sem visszariadva – keresteti a kötet szerzőjét, akit át kell állítani, vagy el kell pusztítani.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Elvis szerint:

    Elgondolkodtató-7.
    GH úr el is tudott ilyen magas szinten gondolkodni, vagy csak érzésre lőtte be ezt az értéket?
    Egyébként nekem nem derült ki egyértelműen, hogy miféle felelősségről van szó a könyv kapcsán…Remélem arról, hogy majd az írót terheli a felelősség, ha valaki a könyv miatt komolyabban érdeklődni fog a konteók iránt.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top