+ Képzőművészet

Dalí-képekre bukkantak Kalkuttában – mutatjuk

dalí

A Hindustan Times című lap szerint a Macbeth-sorozatból származó rajzok már 24 éve a múzeum birtokában vannak, de a múzeumi vezetőknek erről halvány fogalmuk sem volt

Salvador Dalí szürrealista spanyol képzőművész két elfeledett színezett rajzára bukkantak az indiai Kolkatában (Kalkutta), a Victoria Memorial múzeum archívumában.

A Hindustan Times című lap szerint a Macbeth-sorozatból származó rajzok már 24 éve a múzeum birtokában vannak, de a múzeumi vezetőknek erről halvány fogalmuk sem volt, a művek nem szerepeltek a legfontosabb remekművek listáján sem.

A japán rizspapírra készült rajzokat Bimal Banerjee indiai festőművész ajándékozta a Viktória brit királynő emlékére a 20. század elején épült, ma múzeumként és turistalátványosságként üzemelő palotának.

A Dalí-rajzokat több tucat más alkotással együtt azzal a feltétellel adta a művész a Victoria Memorialnak, hogy azokat kiállítják az állandó galériában. Az idézett újság szerint az immár New Yorkban élő Banerjee annyira csalódott a Victoria Memorial vezetőiben, hogy minden kapcsolatot megszakított az intézménnyel.
Banerjee a Dalí-rajzokat saját festményeiért cserébe kapta a katalán alkotótól.

A Hindustan Times szerint a Dalí-műveket még ebben a hónapban közszemlére teszik a kolkatai Viktória Emlékházba.

dalí

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top