Archív

Bakó Fegya soXor fél – 10

„Hogy Sütő Andrást meglőtték a Román Kommunistapárt Központi Bizottsága vadászatán? Hát minek ment oda?” – válogatás egy ex-rádióriporter emlékcserepeiből

046 Ezüstnyár

Ültem a „csillámló sziklafal” tövén. Tézsét vártam. Ezegyszer Tézsé nem késett. Nem jött. Tézsé nagyon tud nem jönni. Leódalogtam a diósgyőri várba. Eszembe sem jutott az Ő jegyét eladni. Laux, Frenreisz, Barta, Presser… Nyomták a Tengely kezűt, mifenét. Nem voltam ott. „Hol van már az ezüst nyáááár?” 1971 augusztusában, Diósgyőrben – nekem legalábbis – sehol se’ volt.

047 Míting

Nővérem-szerkesztőm valami rendezvényen öszeölelkezik színész jókománkkal. Közös ismerős furcsálja őket. Csilla kommentál: Balázzsal mindig jobb helyeken futunk össze. G.B. pontosít: BAL helyeken.

048 Rangsor

Telefonon csudást dumálunk. Fölszólít, hogy tegezzem. Alig várom, hogy személyesen. A könyvbemutatón sem Fejes, sem Sánta, sem…

Csak Ő, meg Kertész. Már lekezeltünk, s javaslom, üljünk le hármasban, Ő meséljen a Makráról, Ákos meg az Anyám könnyű álmot-ról. Órájára néz, menten mennie kell a Parlamentbe. Hát loholok mellette, hogy a masinám rögzítse Sütő András legmindegyebb közhelyeit. Mit mondjak, nem volt egy „Csillag a máglyán”. Még csak lócsiszár se’ volt. Visszakullogtam a Pallasba. Ákossal majd’ órányit dumáltunk.

049 Testvéri párt

K.S. Kossuth-díjas kb. Petőfi mondja: „Hogy Sütő Andrást meglőtték a Román Kommunistapárt Központi Bizottsága vadászatán? Hát minek ment oda?” Drága Sándor bácsi! Ugyan néhai S.A. nem volt egy K.S., egy Sz.D., vagy Sz.I., meg még sok más sem se nem volt, de ha ő nem jár el a központi bizottságos vadászatokra, nektek lett volna még sokkal nehezebb.

050 Oskola

„Nem mind Arany…” – imígy a cím. Ott lehetek a próbán. A zongoránál Selmeczi. Osztán: Gryllus, Gryllus, Becze, Huzella, Radványi, Sebő, Halmos, Hobó, Jordán, Galkó. Márta Pista rakna rendbe valami sokszólamút. „Na! Most!” Aztán: „Fasz lórándfisok!” Estére – ott voltam – hibátlan a hét szólam. Szóval ezek a lórándfisok… Mindössze 8-9 Kossuth-díj. Mindegy is az.


FOTÓ: Halloweenforum

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top