Archív

Andy Warhol harminc évre elfeledett portréi

Keresés a weben

A képeket a Daily Express című brit lap fotográfusa, Steve Wood készítette az amerikai képzőművészről 1981-ben a francia Deauville egyik szállodájában.Lost-then-Found-686x437

Először állítják ki azokat a fotóportrékat Andy Warhol amerikai pop art legendáról, amelyek több mint harminc évig porosodtak készítőjük irattárában: a New York-i tárlat május 2-án nyílik.

A felvételeket, amelyek egyikén hatalmas napraforgóval pózol Warhol, annak idején nem publikálták. és egészen 2012-ig nem kerültek nyilvánosságra. A fotográfiákat május 2. és 12. között nézhetik meg az érdeklődők a Lost Then Found (Elveszett, majd megtalált) című tárlaton.

“A fotózás könnyed és ösztönös volt. Andy rám bízta, hogy úgy fotózzam, ahogy akarom, kihozva belőle a legjobbat” – emlékezett vissza Wood. A fotográfus elmondta, hogy a képek az irattárában porosodtak az elmúlt több mint harminc évben. “Deauvilleből hazatérve tele voltam hírességekről készített fotográfiákkal, amelyek közül csupán néhányat választottam ki publikálásra, a többiről pedig elfeledkeztem” – idézte fel Wood.

Tavaly azonban az egyik barátjával folytatott beszélgetés eszébe jutatta a fotográfiákat, amelyeket azonnal elő is keresett gyűjteményéből – adta hírül a BBC hírszolgálata.

(http://www.bbc.co.uk/news/entertainment-arts-22277795)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top