Archív

Fogd a pénzt és fuss!

fogd a pnzt

A módszer alkalmazója úgy dönt, hogy eladja a lakását lehetőleg egy ifjú és tapasztalatlan párnak – Nógrádi Gábor: Hogyan lehetünk milliárdosok? című sorozata.

Félre ne értsenek! Nem lopásra vagy rablásra buzdítom a kedves tisztességes olvasót. No, persze ez is, az is célravezető lehet, ha meg akarunk gazdagodni, de a mi stílusunk más. Az én sokszor kipróbált és mély élettapasztalatokkal bizonyított vállalkozásaim arra adnak választ, amint azt sorozatom előző részeiben is tanulmányozhatták, hogy miképpen tudjuk elvenni mások pénzét a törvényileg biztosított keretek között!

Hatásos Fogd a pénzt és fuss! módszert hallottam például a minap. Mindenki alkalmazhatja, akinek van egy eladható lakása Magyarországon és egy vastag bőr a képén.

A módszer alkalmazója úgy dönt, hogy eladja a lakását lehetőleg egy ifjú és tapasztalatlan párnak, akik még mindig abban a hitben élnek, hogy az emberi aljasságnak vannak határai. Megegyezik velük, hogy a kétmillió forintjukat előlegként átveszi és kötelezi magát, hogy egy hónapon belül kiköltözik a lakásból. Minderről hivatalos szerződést csinálnak, száz tanú meg a Jóisten előtt.

Azt kérdezi a kedves olvasó, hogy mi ebben az üzlet? Az, hogy nem költözik ki a lakásból. Sem egy, sem két hónap múlva. Nem költözik ki és a pénzt sem adja vissza. Mit tetszik mondani? Hogy akkor elveszik tőle a lakást? Szó sincs róla! Törvény is van a világon, vagy mifene?!

Elkezdődik egy hosszú pereskedés. Az idegek, a pénz és a kapcsolatok harca. Idegeik a fiataloknak lesznek (egy ideig), pénze meg kapcsolatai pedig Önnek. Persze jogállamban élünk! A pereskedés végén a bíróság az ifjú pár és a többi négy vevő javára fog dönteni. Összesen ugyanis öt vevőnek adja el a lakást, maga kis ügyes á kétmillió előlegért. A pert elveszti, de ne ijedjen meg! Nem kell visszafizetnie azt a töménytelen sok pénzt, hiszen azt már elköltötte, odaadta a húgának, lehúzta a klotyón, vagy hazudjon, amit akar.

A bíróság humanista: nem veszi el az Ön és kedves családja feje felől a lakást, és nem teszi ki az utcára. Sőt! Tekintettel nehéz helyzetére, alacsony nyugdíjára és krónikus aranyerére, részletfizetést engedélyez. Havi ötezer forintos összegben kell majd a vevőinek kifizetnie a tíz milliót.

Mit tetszik mondani? Hogy ez rettenetesen erkölcstelen? Na és? Most filozofálunk vagy meggazdagszunk?

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top