Archív

Hogyan lehetünk milliárdosok? 3. rész: Fektessünk be ügyesen!

repcsi

Ettől kezdve a kedves olvasónak már csak egy igazi feladata akad: el kell tudnia számolni egymilliárdig. (Nógrádi Gábor írása)

Tegyük fel, hogy van százmillió forintja és ezt az összeget meg akarja tízszerezni. Figyel? Mondom a megoldást.

Megvesz egy-két jó helyen lévő üzlethelyiséget és berendezi, másolószalonnak, zöldség-gyümölcs kiskereskedésnek, vendéglőnek, kuplerájnak – tetszés és szükséglet szerint.

A maradék pénzből értékpapírokat és valutát vásárol, azokat ügyesen forgatja, adja-veszi: hossz, bessz, boom, nem kell magyarázni. A nyereségből kiépít egy üzlethálózatot a Sopron-Záhony háromszögben, befektet, hitelez, kölcsönad.

Ekkor már van háromszáz milliója, tehát építési telkeket vásárol és irodaházakat, áruházakat épít, elad, kiad, lízingel. A pénz ömlik, be kell fektetni, jöhet az autókölcsönzés, a szállodasor, az olajbiznisz, a televízió, a politika stb.

Ettől kezdve a kedves olvasónak már csak egy igazi feladata akad: el kell tudnia számolni egymilliárdig, miközben a pénze már saját magától újabb építkezése¬ket szervez, vállalatokat vásárol, export-import céget gründol, és tévécsatornákat kebelez be, monopóliumokat épít, és külföldi tőkével házasodik, pártot finanszíroz, és kimenti a profitot egy adóparadi¬csomba stb.

A lényeg a lényeg: végül eljuthat oda, hogy Önnek, aki néhány éve elegendő pénz híján nem tudott eltölteni a Balatonon két hetet a családjával, palotája lesz a francia Rivierán és Almádiban, magánrepülőgéppel közlekedik az íróasztala meg a klotyó között, a neve pedig fennmarad, amíg bűnügyi nyilvántartás lesz a földön, és három nap…!

Mi az? Mit mond?

Hogy nincs meg az első százmillió forintja?!

Úristen! Hát akkor kinek tépem én itt a számat, ember?!

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top