Archív

Feljelenti Madonnát a francia Nemzeti Front

Madonna

Az amerikai énekesnő szombat esti párizsi koncertjén az egyik klipben Marine Le Pen, a szélsőjobboldali párt elnöke horogkereszttel a homlokán tűnt fel.

„Nem tudunk mindent elfogadni. Nem tudjuk elfogadni ezt a szégyenletes összehasonlítást” – mondta vasárnap Florian Philippo, az FN alelnöke, aki szerint a feljelentést a napokban teszi meg a párt. Elmondta, hogy Marine Le Pen nem egyszerűen a saját, hanem a tagság és a szimpatizánsok, az „FN több millió szavazójának” a becsületét is meg kívánja védeni. Philippo szerint az ominózus videó „újabb provokáció Madonna világturnéján azért, hogy beszéljenek róla”. „A turné maga kudarc, nem is volt telt ház a Stade de France-ban” – tette hozzá a szélsőjobboldali politikus.

A provokatív megjelenéséről és szövegeiről híres amerikai énekesnő szombat este, a francia nemzeti ünnepen adott koncertet a Párizs közelében található stadionban.

A Nobody knows me című szám felvezetéseként volt látható az a színpad hátterében vetített klip, amelyben Madonna arca felváltva keveredik mások mellett XVI. Benedek pápa, Hu Csin-tao (Hu Jintao) kínai elnök és Sarah Palin amerikai politikus portréjával. Néhány pillanatra feltűnt Marine Le Pen arca is, homlokán egy horogkereszttel, amely egy Adolf Hitlerre hasonlító fotómontázsba úszott át.

A párizsi koncerten a nézők hatalmas kiabálással fogadták a francia politikus portréját.

A montázs május 31-én, Madonna tel-avivi koncertjén volt először látható. Néhány nappal később Marine Le Pen közölte: „Ha ezt Franciaországban is megcsinálja, mi sem leszünk tétlenek”. Marine Le Pen apjával, Jean-Marie Le Pennel ellentétben tartózkodik az antiszemita és rasszista megnyilvánulásoktól, s ironikusan csak annyit jegyzett meg: „Érthető, hogy kiöregedett énekesnők, akiknek szükségük van arra, hogy beszéljenek róluk, ilyen szélsőségekre ragadtatják magukat”.

Forrás: MTI, fotó: examiner.com

Madonna koncert Tel-Avivban, Nobody Knows me:

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top