Archív

Gondolat-jel Kossuth adó 2011. november 20.11.05-11.58

Beteg a világ és nem találjuk a gyógyszert. A magyar Rádió kulturális hetilapja a recepteket böngészi, amely által a társadalom pánikbetegsége csillapítható lenne talán. Szorongásaink személyesek, ám a tünet-együttes közös, kívül belül szól a sziréna, de már oda sem kapjuk a fejünket, ostya nélkül és egészben nyeljük konfliktusainkat, amíg a belső majd a külső egyen­súly föl nem borul.

Szerkesztő-műsorvezető: Antall István, a zenei szerkesztő: Gere Erzsébet,

A gyártásvezető Bándi Domokos, a hangmesterek Vízkelety Gabriella és Homoki Éva

Antall – Salamon Kondrád – Az újra időszerű „harmadik út” ……………..…….. 08,39

A két világháború között tudatos társadalmi reformra készülő népi mozgalom, a szellemi kör­höz tartozó szociográfiai irodalom, majd a Nemzeti parasztpárt és annak teoretikusai esélyt sem kaptak a történelemtől, hogy a szociális igazságosságot és a nemzeti érdekek vállalását, a társadalmi fejlődés folyamatosságát képviselhessék.

Tarnóczi – Végh Károly kántortanítóról, az unoka: Végh József ………..………….. 05,40

Egy falu-maga a világegyetem. A teljes társadalomhoz egykor hozzátartozott a gazdász, az állat- és emberorvos, a pap és a tanító. A közel száz esztendős följegyzések, amelyek Végh Károly diósjenői és párkányi kántortanító után egy véletlen folytán fönnmaradtak a népmű­velő unokája, Végh József kiadói vállalása nyomán hozzáférhetők.

Antall – Papp János színművész gyaloglás közbeni monológja ……………………… 07,47

Színésznek is óriás és létezésének filozófiájához is egyre több köze lesz színpadon belül és kívül. Pedig először csak azért indult el az országos kék túrára, hogy a színházi büfék füstjétől és szegényes alkohol kínálatától szabaduljon. Papp János egy zseniális lélekgyógyászra talált önmagában, útleírásait majdan úgy fogjuk olvasni, mint verne Gyula bácsiét.

Vajland Judit – Rock Suli Debrecenben …………………………………………..…… 07,03

A húsz esztendeje működő Debreceni Rock Suli nemcsak a kószáló, az utcának kiszolgáltatott fiatalokat szippantja be, de a különböző fogyatékkal élőknek is pótolhatatlan lehetőséget kí­nál. Vak és gyengén látó, enyhén szellemi fogyatékos fiatalok találnak itt társaságot, tanulási és szórakozási lehetőséget. Vajland Judit Vincze Bélát, Szatmári Gergelyt, Kozma Norbertet és Zurbó Zoltánt szólaltatta meg.

Antall – Virág Judit és a Mednyánszky kiállítás ………………………….………….. 07,22

A sérült lélek érzékenysége, az úri dilettáns kielégületlensége, az amely a pusztulást látja és láttatja háborúban és békében egyaránt. Mednyánszky László életműve akkora, hogy öt konti­nensen és a körülöttünk lévő országokban, elsősorban Szlovákiában is föltalálható számos darab. Alig két évtizede, hogy szabaddá vált a műkereskedelem, s ennek eszmetörténeti je­lentőségét a tanulmányok sokasága húzza alá.

Műsorunkban Snétberger Ferenc felvételei forognak abból az alkalomból is, hogy tanítvá­nyaival, fiatal pályatársaival áll hamarosan Budapest közönsége elé.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top