+ Színház

Az éjszaka szürreális démonai és szépségei a Bábel-esten

A Müpa összművészeti sorozatában a Meszecsinka, a Tünet Együttes, a The Walkabouts vezetőjeként ismert Chris Eckman és Szijj Ferenc lép színpadra.

Az éjszaka áll a január 27-i Bábel-est központjában: a Müpa összművészeti sorozatában a Meszecsinka, a Tünet Együttes, a The Walkabouts vezetőjeként ismert Chris Eckman és Szijj Ferenc lép színpadra.

A Fesztivál Színházban megvalósuló est egyik legjobban várt vendége a seattle-i The Walkabouts vezetőjeként ismert Chris Eckman szólókoncertje. Az évek óta Szlovákiaban élő és alkotó dalszerző-énekes-gitáros érzékeny és felkavaró dalai túlmutatnak a rock és a country-folk kategóriáin, egyedi zenei nyelve bővelkedik “éjszakai” mozzanatokban, miközben fényt és emelkedettséget áraszt.

Magyarország egyik meghatározó előadóművészeti társulata, a Tünet Együttes 2002 óta van jelen a kortárs tánc- és színházi életben. Az éjszaka csodái című produkciójukban – amelyet Weöres Sándor azonos című verse inspirált – a tánc és a modern vizuális technológiák ötvözése szürreálisan szép látványvilágot teremt. Mezei Ildikó grafikusművész a színpadon rajzolva teremti meg a darab álomszerű alakjait.

A  Meszecsinka tavaly megjelent, felkavaró feldolgozásokat és önálló szerzeményeket is tartalmazó, Álmomban ébren című albuma – amelyről a Nehéz című számhoz forgatott videó nemrég jelent meg – a magyar világzenei szcéna egyik legkiemelkedőbb produktuma. Az utóbbi években könnyed etnopopot játszó együttes egyike volt azon tíz zenekarnak, amelyek a 2015-ben Budapesten megrendezett WOMEX-en lehetőséget kaptak nemzetközi szakemberek előtt bemutatkozni.

A Nádasdy Ádám által moderált bábeli est irodalmi vendége az “éjszakaspecialistaként” ismert Szijj Ferenc József-Attila díjas költő, aki a kortárs irodalmárok közül talán a legtöbbet tudja a fényről és a sötétségről, az éjszaka árnyairól és démonairól. Szuverén költői világot teremtve térképezi fel a lélek és a külvilág éjjeli tájait és tartalmait.

A nyitóképen > Tünet Együttes: Az éjszaka csodái

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top