+ Film

A favellák utcaművészeitől a barlangi búvárok tragédiájáig

A filmes mustra az első rendezvény 2017-ben, amelyet az idén 100 éves Finnország tiszteletére rendeznek. A filmeket finn nyelven, magyar és angol felirattal vetítik. Boldog szülinapot Finnország!

Nemzetközileg is díjazott alkotásokat láthat a közönség február 8. és 12. között a Toldi moziban, ahol hatodik alkalommal rendezik meg a Finn Filmnapokat.

A finn művészek, tudósok, gazdasági és társadalmi szereplők közép-európai megjelenését támogató FinnAgora közleménye szerint a kísérőprogramokon olyan alkotók vesznek részt, mint Laura Birn színésznő, Petri Kotwica, Ville Jankeri, illetve Amir Escandari rendezők és Tuomas Klaavo hangmérnök. Kiemelt téma lesz a nők filmipari helyzete és a sound design szerepe, amelyekről kerekasztal-beszélgetéseket is rendeznek.

A filmes mustra az első rendezvény 2017-ben, amelyet az idén 100 éves Finnország tiszteletére rendeznek. A filmeket finn nyelven, magyar és angol felirattal vetítik. A nyitófilm Amir Escandari Göteborgban is díjnyertes dokumentumfilmje, a Pixadores lesz, amely négy, a Sao Pauló-i favellákban élő utcaművészről szól.

Emellett vetítik a fesztiválon Antti J. Jokinen Bába című alkotását, amely 1944-ben, a háború sújtotta Finnországban játszódik. A film főhősét megformáló Krista Kosonen a Sanghaji Nemzetközi Filmfesztiválon megkapta a legjobb női alakításért járó díját. Látható lesz még egyéb alkotások mellett Ville Janker Hozományvadász és Juan Reina Merülés az ismeretlenbe című dokumentumfilmje, amely négy finn búvárról szól, akik megpróbálják felszínre hozni egy norvég barlangi merülés közben meghalt társaik holttestét.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top