+ Képzőművészet

A festő kamaszkori leveleire bukkantak

freud

Lucian Freud brit festő eddig ismeretlen kamaszkori leveleit árverezi el a Sotheby’s aukciósház. A művész Stephen Spender költőnek írta a rajzokkal díszített leveleket, melyeket több mint 70 éven át őrzött a Spender családja.

Lucian Freud brit festő eddig ismeretlen kamaszkori leveleit árverezi el a Sotheby’s aukciósház. A művész Stephen Spender költőnek írta a rajzokkal díszített leveleket, melyeket több mint 70 éven át őrzött a Spender családja.

A levelekért az előzetes becslések alapján 28-42 ezer fontot (12 millió-18 millió forintot) várnak a július 2-i aukción – tudósított a BBC News.

Mivel Freud kamaszéveiről viszonylag keveset tudunk, a levelek felbukkanása igazi szenzációt jelent. Nemcsak levelek ezek, mert az írásokat valódi műalkotások, rajzok és vízfestmények illusztrálják, melyek a festő korai alkotói korszakát tükrözik vissza

– hangsúlyozta Oliver Barker, a Sotheby’s Europe elnökhelyettese. A szövegek Freud sajátos humoráról is árulkodnak, egy helyen ez olvasható: “el tudod képzelni, hogy ha naponta megborotválnád az orrodat, hamarosan jól látható szakáll nőnek rajta?”. Lucian Freud a 20. század egyik legnagyobb jelentőségű brit festője, 2011-ben hunyt el. Az 1995-ben meghalt Spendert versei mellett a társadalmi igazságtalanságok ellen írt esszéi tették ismertté.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top