+ Irodalom

Kihirdették a Digitális Könyvnyomtatási Pályázat nyerteseit

digitális

A Canon és a Magyar Írószövetség által meghirdetett pályázatra verseket, novellákat, regényeket, meseregényeket és ismeretterjesztő pályaműveket is kézhez kapott a szakértő zsűri.

A Canon és a Magyar Írószövetség által meghirdetett pályázatra verseket, novellákat, regényeket, meseregényeket és ismeretterjesztő pályaműveket is kézhez kapott a szakértő zsűri. A nyertesek alkotásait 250-250 példányban nyomtatja ki a Canon díjmentesen, a pályázót mindössze a kötészeti díj terheli.

A Magyar Írószövetség és a Canon által delegált tagokból álló zsűri Békefi Dorka 10.32, Halász Margit Kalandozó klasszikusok, Köves József Ki hallgat meg egy villamost?, Légrádi Mihály Endorfin, Persovits József Vándornyomdászok Magyarországon a 16. században, Révész Béla Vonagló falvak, Sörös László Bolygóutakon és csillagösvényeken…, Tóth Imre A kert, Veress Tamás Vargabetű, valamint Weiner Sennyei Tibor Az elveszett királyság című művét találta a kiadásra legérdemesebbnek.

A Digitális Könyvnyomtatási Pályázattal azoknak a tehetséges íróknak szeretnénk megjelenést biztosítani, akiknek eddig még nem volt módja megjelentetni a művét nagy példányszámban. A pályázat során a digitális nyomtatás legfőbb előnyeit használjuk ki, ami a kis példányszámban, és az igény szerinti utánnyomás lehetőségében rejlik. Így az adott címekből pont annyi példányt lehet nyomtatni, amennyit az olvasók meg is vásárolnak

– mondta Szalai István, a Canon kereskedelmi célú nyomtatás üzletágának igazgatója.

Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke szerint a projektnek köszönhetően több olyan értékes író művét ismerhetjük meg, akiknek munkái eddig nem érték el sem az olvasókat, sem pedig a szakmát. Az elkészült alkotásokat ősszel könyvbemutatón prezentálják, ahol átadják a legszebb könyvnek járó díjat is.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top