+ Film

Végleg lezárnák Polanski megrontási ügyét

Végleg lezárnák Polanski megrontási ügyét

Az 1977-ben fiatalkorú lányok megrontásával vádolták meg a világhírű filmrendezőt, aki később ugyan beismerte a liliomtiprást, azonban a vádak elől az Egyesült Államokból Franciaországba menekült, az ügyet pedig azóta sem zárták le.

Ismét kérvényt nyújtottak be a világhírű filmrendező ügyvédjei, hogy végleg lezárhassák Polanski 37 évvel ezelőtti ügyét.

1977-ben fiatalkorú lányok megrontásával vádolták meg Roman Polanski világhírű filmrendezőt. Később ugyan a rendező beismerte a liliomtiprást, miszerint egy 13 éves kislányt rontott meg, azonban a vádak elől az Egyesült Államokból Franciaországba menekült, az ügyet pedig azóta sem zárták le.

A rendező ügyvédjei most a Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróságra benyújtott iratban a jövő hónapra meghallgatást kérnek, amelyen azt akarják bizonyítani, hogy októberi lengyelországi látogatásakor a 81 éves filmes ellen az amerikai hatóságok „hibás” kiadatási kérelmet küldtek lengyel kollégáiknak. Az ügyvédek arra is hivatkoztak, miszerint Roman Polanski, aki ellen az Egyesült Államokban még mindig él az elfogató parancs, letöltötte már a büntetését, és ügye lezárásához nem szükséges személyes megjelenése a bíróságon.

A bíróságok azonban egyelőre elutasították a kérelmet, miszerint csak akkor tárgyalják újra az ügyet, ha a vádlott visszatér Kaliforniába.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top