+ Gondolat

TV2 – Tények nélkül miből készül a Tények?

tv2

A bulvárközeli hírműsorokhoz elengedhetetlen a vér, a szörnyűség, a borzongás, a baleset. Kivételesen, érintettként tudom, hogyan-miből csinál a TV2 szenzációs hírt.

Fene se gondolta, hogy országos média-érdeklődésre tart számot, hogy a lányom leesett a lóról! Mert szeptember 27-én, kora délután leesett a lóról, ez tény. Nem csak ő esett le. Ez is tény. Kórházba került, ez is tény. Október elsején hazaengedték a kórházból. Ez is tény.

Ezek a tények… amelyekhez szerintem a családon, az orvosokon, a túravezetőn és a lovon kívül senkinek semmi köze. Pláne nem az egész országnak! Éppen ezért vasárnap kategorikusan elutasítottuk három országos tévécsatorna megkeresését: nem nyilatkozunk, nincs miről. Ketten ezt tudomásul is vették, a TV2 viszont úgy döntött, hogy a tények ismerete nélkül is lehet belőle egy „kis színes” a Tények című tévéműsorban!

A Kislányokat tapostak meg a lovak című tudósítás teljes terjedelmében megtekinthető itt. Már a címmel is baj van, ugyanis nem taposott meg senki senkit. Se a lovak a kislányokat, se a kislányok a lovakat.

A tudósítás írásos összefoglalója sem sokkal jobb:

Ledobott magáról két ló egy 10 és egy 12 éves lányt, majd a megvadult lovak el is taposták őket, Gyulakeszinél. Úgy tudjuk, egy túrán voltak, amikor még nem tudni. hogy mitől, de egy szőlőkert mellett megvadultak a lovak. Mindkét kislány súlyosan megsérült, kórházba vitték őket.

Ha a tényeknél maradunk:
– nem dobott le senki senkit, leesni máshogy is lehet,
– a lovak nem vadultak meg, nem tapostak el senkit,
– nem sérült meg súlyosan mindkét kislány (az egyiket kivizsgálás után azonnal hazaengedték, a másikat megfigyelésre benntartották, orvosi beavatkozásra az ő esetében sem volt szükség).

A mozgóképes anyagot inkább nem kommentálom, akit érdekel, az háttér-információk hiányában is tökéletesen eligazodik: a nyilatkozók között egy sincs, aki látott volna az esetből bármit!

Csak a magam nevében nyilatkozhatok, de bizonyos, hogy nem leszek Tények-rajongó a továbbiakban sem, viszont az eddigieknél is kritikusabban fogom figyelni ezt a népbutítást (ha valaki fegyverrel kényszerít, hogy végignézzem!)

Az ilyen hírgyártás kapcsán az érdekel engem leginkább, hogy mi lett volna, ha nyolcvan fölött járó nagynéném – aki tudta, hogy lányom a Káli-medencében van lovastúrán – meglátva a Tények című tényhiányos műsort, esetleg rosszul lesz, és kórházba kerül?

A nagynéném kórházi ápolásáról szóló szenzációs hír milyen címet kaphatna?

A Tények című műsor szenzációhajhász túlzásai miatt került kórházba az idős hölgy

vagy

Tapintatlan túlzásaink emberéletet sodortak veszélybe

3 hozzászólás

3 Comments

  1. gyurika szerint:

    Ennyike, de ezt eddig is tudtuk.

    • Grozdits Hahó szerint:

      persze, tudtuk. de azért más szembesülni a konkrétumokkal, mint általánosságban….

  2. göre gábor szerint:

    a Média hazugokról, Remete levele

    Kedves Komám!
    Így ünnep táján, csak elmondom, ami a csőrömet piszkálja! Tudod, nincs mán újság, Rádió, Tv! Csak média van, meg komédia! munkás!
    Sose dógózott életibe, mindíg a hazudozásbúl él meg, nem is rosszul, de Ű munkás!
    Olyan helyet is csak „munkájábúl” kifolyólag látott, ahol dógoznak. Aztat helyszínnek hija, amirűl próbálja eémondani, mit lát! Érteni nem érti, de hadovál rúla, mintha tudná! Aztán maga csudálkozik legjobban, hogy sikerült valamit mondania! Érteni nem érti, amit mondd, de nékem próbája elmagyarázni! Akirűl beszél, ír, az röhögi, ez mekkora marha! Azt hiszi, mindenhez ért, peddig semmihez se! Pont olyan, mint a politikus majom! Űtet megválasztották (milliós reklám kőtséggel) attúl azt hiszi, okos is lett! Mán az Isten se a régi, akinek Hivatalt ad, észt már nem ad hozzá! Mint a mondás tartja! Oszt minden hülye, mehet be, a parlamentbe, amelyik pártjába a legnagyobb szélhámos! Előbb azokat vezeti félre, ott tanúlja meg a módját!
    Mikor kivakarózzott, mint választási malac, eljut a vásárba, hol a buta nép megveszi, ez jó lesz őnéki! Csakhogy mire kövér disznóvá hízik, nem őtet vágják le, hanem a népet Adószavazatával! Új svarc, a zsírunk meg serceg, az állami kondérba, mert „fokozzák a tüzelés hatékonyságát”, mint kizsákmányolásodét!
    No, de térjünk vissza eme „aranytollú madarakra” Ezen kitüntetést kapják, a hazugságból kiöregedők! Már amék nem itta magát halálra szégyenérzete miatt! Becsületesebbjét szégyenérzete, halálra kínozza! Nem tud annyit meginni, hogy bűnét leöblítse a torkán, ahonnan a hazug szó kigyött! A tükröt meg nem tűri, sehol környezetébe! Az, majompofája látványával üldözi! Hányinger, köpésiinger kínozza ahányszor, elékerül! Ilyenkor bánja, mint kutya a hetet fialást, hogy újságírónak állt! De hát dógozni so se szeretett, az néki büdös, mint ördögnek a tömjénfüst!
    Így aztán, szenved a maga gazemberségétűl, már amelyiknek, lelkiismerte támad! A többség meg azt se tudja mi fán terem! Uborkafán, amire ű mászott, azon nem!
    2016-12-25 közreadja a címzett.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top