+ művészet & politika

Navracsics Tibor kulturális tisztsége

navracsics

Az Orbán hűséges szolgája című anyagban Stephan Ozsváth, az ARD német országos közszolgálati műsorszóró társaság délkelet-európai tudósítója fejti ki véleményét.

A Deutschlandradio Kultur német országos közszolgálati rádió Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszterről közölt portrét abból az alkalomból, hogy a politikust az Európai Bizottság oktatási, kulturális, ifjúsági és állampolgársági biztosi tisztségére jelölték.

A Orbán hűséges szolgája című anyagban Stephan Ozsváth, az ARD német országos közszolgálati műsorszóró társaság délkelet-európai tudósítója kifejtette azt a véleményét, hogy Navracsics Tibort a jogállam leépítésének „szellemi atyjaként” és „pártkatonaként” tartják számon.

Hozzátette, hogy a biztosjelölt „Orbán Viktor miniszterelnök hűséges szolgája”, és a „keze nyomát” viseli a „nemzeti-vallásos alapozottságú új alkotmány”, a kormányzat által politikailag nem kedvelt bírák kényszernyugdíjazása és az is, hogy az igazságszolgáltatás „kvázi a politika ellenőrzése alá került”.

Ugyanakkor – tette hozzá Stephan Ozsváth – Navracsics Tibor a nyilvánosságban mérsékelt politikusként mutatta be magát, így például ő volt az első a kormányban, aki elismerte, hogy Magyarországnak része van a holokausztban viselt felelősségben.
A tudósító megjegyezte, hogy Navracsics Tibort „bárhol be lehet vetni, mindenhol ellátja a feladatát”, de „a kultúra eddig nem igazán volt a területe”.

Az eredeti itt olvasható németül.

2 hozzászólás

2 Comments

  1. belóg zoltán szerint:

    nemféltek????
    le lesztek ám kapcsolva, s nem jut nektek a rezsicsökkentésből!!!!!
    ha
    za
    ár
    ulók!

  2. Urbán-Szabó Béla szerint:

    Az eredeti bejegyzéshez mit is lehet hozzáfűzni? Egy igazi bürokratáról van szó, akit bárhol bármikor be lehet vetni. —- Mi következik mindebből? Sajnáljuk. — A magyar bürokraták jól teljesítenek. Magyarország többet érdemel.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top