+ művészet & politika

Navracsics Tibor kulturális tisztsége

navracsics

Az Orbán hűséges szolgája című anyagban Stephan Ozsváth, az ARD német országos közszolgálati műsorszóró társaság délkelet-európai tudósítója fejti ki véleményét.

A Deutschlandradio Kultur német országos közszolgálati rádió Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszterről közölt portrét abból az alkalomból, hogy a politikust az Európai Bizottság oktatási, kulturális, ifjúsági és állampolgársági biztosi tisztségére jelölték.

A Orbán hűséges szolgája című anyagban Stephan Ozsváth, az ARD német országos közszolgálati műsorszóró társaság délkelet-európai tudósítója kifejtette azt a véleményét, hogy Navracsics Tibort a jogállam leépítésének “szellemi atyjaként” és “pártkatonaként” tartják számon.

Hozzátette, hogy a biztosjelölt “Orbán Viktor miniszterelnök hűséges szolgája”, és a “keze nyomát” viseli a “nemzeti-vallásos alapozottságú új alkotmány”, a kormányzat által politikailag nem kedvelt bírák kényszernyugdíjazása és az is, hogy az igazságszolgáltatás “kvázi a politika ellenőrzése alá került”.

Ugyanakkor – tette hozzá Stephan Ozsváth – Navracsics Tibor a nyilvánosságban mérsékelt politikusként mutatta be magát, így például ő volt az első a kormányban, aki elismerte, hogy Magyarországnak része van a holokausztban viselt felelősségben.
A tudósító megjegyezte, hogy Navracsics Tibort “bárhol be lehet vetni, mindenhol ellátja a feladatát”, de “a kultúra eddig nem igazán volt a területe”.

Az eredeti itt olvasható németül.

2 hozzászólás

2 Comments

 1. belóg zoltán szerint:

  nemféltek????
  le lesztek ám kapcsolva, s nem jut nektek a rezsicsökkentésből!!!!!
  ha
  za
  ár
  ulók!

 2. Urbán-Szabó Béla szerint:

  Az eredeti bejegyzéshez mit is lehet hozzáfűzni? Egy igazi bürokratáról van szó, akit bárhol bármikor be lehet vetni. —- Mi következik mindebből? Sajnáljuk. — A magyar bürokraták jól teljesítenek. Magyarország többet érdemel.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top