+ Színház

Alföldi Róbert premierre készül Kiss Mari főszereplésével

Alföldi Róbert

Tracy Letts Augusztus Oklahomában című darabját Alföldi Róbert rendezi, aki hat év után tér vissza Szombathelyre…

A Weöres Sándor Színház őszi évadja sűrű és izgalmas bemutatókkal indult. A szombathelyi teátrumban két új előadás már túl van a premierjén, és készülnek a következő nagyszabású bemutatóra is.

Október elején Molière híres komédiáját, A Fösvényt mutatták be Telihay Péter rendezésében, aki modern, mozgásszínházi elemekkel és zenével tette egyedivé az előadást.

Ezt követte a Nobel-díjas szerző, Luigi Pirandello drámája, a Hat szereplő szerzőt keres című mű, amely az egyik legfontosabb színházi tézist kérdőjelezi meg: a valóság és a fikció határainak elmosódását.

Most azonban az évad egyik leginkább várt produkciója következik, Tracy Letts híres drámája, az Augusztus Oklahomában. A darabot Alföldi Róbert rendezi, aki hat év után tér vissza Szombathelyre, miután 2018-ban nagy sikerrel vitte színre A salemi boszorkányokat, amely több elismerést is kapott, beleértve a „Legjobb társulat” és a „Legjobb férfi főszereplő” díjakat.

Az Augusztus Oklahomában premierje 2024. december 13-án lesz, és Violet, a főszereplő karakter megformálására Alföldi Róbert Kiss Marit kérte fel, aki korábban alapító tagja volt a szombathelyi társulatnak.

Tracy Letts rövid bemutatása:

Tracy Letts amerikai drámaíró, színész és forgatókönyvíró, aki a mai kortárs színház egyik legelismertebb alkotója. Legismertebb műve az Augusztus Oklahomában (2007), amelyért Pulitzer-díjat és Tony-díjat nyert.

Letts gyakran foglalkozik családi konfliktusokkal, személyes tragédiákkal és emberi gyengeségekkel. Munkásságában a sötét humor és a kemény realizmus keveredik, erős, megrázó karakterdrámákat alkotva.

Az Augusztus Oklahomában rövid tartalma:

Az Augusztus Oklahomában egy sötét családi dráma, amely az amerikai középnyugat, Oklahoma poros vidékén játszódik. A darab központi eseménye, hogy a Weston család patriarkája, Beverly Weston eltűnik, ami hazahívja a családot.

A főszereplő Violet, a matriarcha, aki gyógyszerfüggőséggel és mély érzelmi traumákkal küzd. A családtagok visszatérése felszínre hozza a régóta elfojtott sérelmeket, titkokat és ellentéteket. Letts kegyetlen őszinteséggel mutatja be a család tagjainak szenvedését, miközben a szereplők sorra szembesülnek önmagukkal és egymással.

(Cikkünk a hellovidek.hu írása alapján készült)

A legfrissebb színházi hírek

Népszerűek

To Top