+ Színház

Molnár Áron: A Nemzeti Színházat kell megmenteni Vidnyánszkytól

molnár áron

Molnár Áron: Van itt minden a Nemzeti Színház igazgatója részéről: áldozathibáztatás, összeesküvés elméletek, felelősséghárítás.

A Nemzeti Színház előtt tervezett tüntetés kevés embert mozgatott meg fizikálisan, de Vidnyánszky Attila főigazgató ATV Egyenes beszéd című műsorában elhangzott mondatai nagy vihart kavartak.

A műsorban Vidnyánszky többek között a súlyos balesetet szenvedett Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó kártérítési ügyéről, valamint a Nemzeti Színházat elpusztítani vágyó erőkről és a múlt eltörléséről beszélt.

Molnár Áron színművész a közösségi médiában reagált az ATV-ben elhangzottakra. Molnár egy hosszú Facebook-bejegyzésben fejezte ki véleményét, hangsúlyozva, hogy Vidnyánszky Attila nem érti meg, hogy a támadások nem a Nemzeti Színház ellen irányulnak, hanem az ő személye okozta közfelháborodás reakciói.

A bejegyzés szó szerint:

Ez az interjú után hogyhogy nem áll fel a Nemzeti Színház társulata és kérik Vidnyánszky lemondását?

Van itt minden a Nemzeti Színház igazgatója részéről: áldozathibáztatás, összeesküvés elméletek, felelősséghárítás..

Miből gondolja a társulat bármely tagja, hogy velük nem pont ugyanez történne meg? Miből gondolják, hogy őket nem szúrná hátba, nem árulná el abban a pillanatban Vidnyánszky, amint veszélyeztetve érezné a pozícióját? Döbbenetes, ahogy Horváth Lajos Ottóról beszél. A “mi” és “ők” narratívát már oly sokszor hallottuk, visszatér a “gyilkos erők” kifejezés, az “erő” ami azon munkálkodik, hogy “elpusztítsa” a Nemzeti Színházat.. Nem Attila, senki nem akarja elpusztítani a Nemzeti Színházat, pont, hogy meg kell menteni. Tőled. Ahogy a társulatot is és az egész magyar kulturális közösséget.

2020-ban a Vígszínházban már felmondott 14 színész, köztük én is, állt ki azért nyilvánosan, hogy Eszenyi Enikő ne folytatása abúzív, félelemkeltő és kártékony ámokfutását. Majd 63-ra nőtt a számunk és végül több, mint 100 társulati tag és vígszínházi dolgozó követelte a vizsgálatot és Eszenyi lemondását. Sikerrel jártunk.

Ezt a munkát nem végezhetjük el a Nemzeti Színház dolgozói és társulati tagjai helyett. Most az ő kezükben van a változás lehetősége. Viszont, ha nem történik ilyen, akkor az azt jelenti, hogy legitim a hazugságra, csöndre és vakhűségre épülő rendszere Attilának. Lássuk.

(Az index.hu cikkét szemléztük)

A legfrissebb színházi hírek

Népszerűek

To Top