+ Színház

Mácsai Pál és Máté Gábor is tanítani fog Bodó Viktor új színészképzőjében

Bodó Viktor

Bodó Viktor szerint a diploma fontos és értékes, ha mögötte valódi tudás és gyakorlati szakmai felkészültség van.

Bodó Viktor (fotó: nullahategy.hu/Horváth Péter Gyula)

Bodó Viktor színész és rendező októbertől 2+1 éves színházi- és filmszínész képzést indít a Jurányi Házban. A képzés során olyan neves szakemberek is tanítanak majd, mint Máté Gábor, Mácsai Pál, Székely Kriszta, Polgár Csaba és Miklauzic Bence.

A 18-24 éves korosztály számára meghirdetett képzés előzménye egy korábbi oktatási program, amelyet Bodó az SZFE számára dolgozott ki, de az egyetemi modellváltás miatt nem valósulhatott meg.

Bodó Viktor a Telexnek elmondta, hogy a tanári kar jelentős része a korábbi SZFE hagyományait viszi tovább egy új metódus kialakításával, egyetemi szintű, megfizethető tandíjjal rendelkező oktatás keretében.

A képzés színészmesterséget, színházrendezést, beszédet, zenés mesterséget, filmszínészetet, mozgást és színházelméletet is magában foglal. A képzés harmadik évében szakmai gyakorlatot biztosítanak egy budapesti vagy vidéki színháznál, vagy egy független társulatnál, illetve nemzetközi munkát a Freeszfe-vel közös együttműködésben.

A képzés költségtérítéses, 450,000 forint egy tanévre, de szociális alapon igényelhető 50 százalékos kedvezmény vagy teljes költségtérítés-mentesség is.

A szervezeti hátteret a Füge Egyesület biztosítja, amely Rozgonyi-Kulcsár Viktória vezetésével dolgozik azon, hogy a végzett hallgatók felnőttképzési tanúsítványt kapjanak.

Bodó Viktor szerint a diploma fontos és értékes, ha mögötte valódi tudás és gyakorlati szakmai felkészültség van, de a szakmában való elhelyezkedésben keveset segít.

Az új képzés célja, hogy a film- és színházi színészmesterséget egymásra épülő, egymást feltételező tudással adja át, fontos része a szakmai gyakorlat különböző alkotóközegekben. Bodó szerint a képzés nem oldja meg a hazai színházi és filmes szakma problémáit, de segít felkészíteni a hallgatókat a nehéz pályára.

(A Telex cikkét szemléztük)

A legfrissebb színházi hírek

Népszerűek

To Top