+ Színház

A Nemzeti Színház peren kívül, egyenként egyezett meg a balesetet szenvedett színészekkel

nemzeti színház szász júlia

A színészek jelenleg más színházaknál folytatják karrierjüket, miközben a Nemzeti Színház számos jelentős művészt veszített el…

Majdnem egy évvel a 2023. november 10-én történt baleset után végül sikerült peren kívül megegyeznie a Nemzeti Színház jogászainak a sérült színészekkel, Horváth Lajos Ottóval és Szász Júliával.

A baleset a Rómeó és Júlia előadása közben következett be, és azóta számos vita alakult ki a felek között, főként az anyagi és tényszerűségbeli állítások kapcsán. A színészek nyilvánosan kritizálták a színházat, míg Vidnyánszky Attila és a színház vezetése igyekezett cáfolni állításaikat.

Horváth Lajos Ottó maradandó sérüléseket szenvedett, és folyamatos harcot folytatott a színház által közölt adatokkal, míg Szász Júlia szintén nyílt vitákba bonyolódott a vezetőséggel.

A balesetet vizsgáló hatóságok szerint négy személy lehet felelős a díszlet hibáiért, konkrétan azok azok, akik a díszlet megalkotásában, felépítésében és ellenőrzésében vettek részt.

A megegyezés a színészekkel végül 2024 októberében történt: Szász Júliával október 14-én, míg Horváth Lajos Ottóval október 18-án sikerült megállapodásra jutni.

A közlemények szerint minden nyitott kérdést békés úton rendeztek. A színészek jelenleg más színházaknál folytatják karrierjüket, miközben a Nemzeti Színház számos jelentős művészt veszített el az elmúlt időszakban, köztük Udvaros Dorottyát is.

A legfrissebb színházi hírek

Népszerűek

To Top