+ Színház

Újabb balesetet szenvedett a Nemzeti Színház társulata

udvaros dorottya nemzeti színház

A Nemzeti Színház újabb baleset áldozata lett, amikor Gyulán, az Erkel Ferenc Művelődési Ház parkolójában egy munkás sérült meg.

A Nemzeti Színház újabb baleset áldozata lett, amikor Gyulán, az Erkel Ferenc Művelődési Ház parkolójában egy munkás sérült meg.

Az eset hétfő délelőtt történt, amikor a színház díszítőelemeit pakolták ki a teherautókból a kedd esti előadásra készülve. Egy több száz kilós vascső esett a munkás lábára, aki súlyos végtagsérülést szenvedett és kórházba szállították.

A Gyulai Várszínház igazgatója, Elek Tibor elmondta, hogy a sérült munkás nem a helyi színház alkalmazottja, hanem a budapesti Nemzeti Színház egyik díszletese.

A baleset körülményeinek és a felelősség megállapításának vizsgálata a Nemzeti Színház feladata lesz, de a színház eddig nem nyilatkozott az ügyről.

Néhány órával később a Nemzeti közleményt adott ki a Facobookon, amelyben gyakorlatilag megerősítette az eddigi információkat:

Augusztus 12-én délelőtt az Erkel Ferenc Művelődési Ház parkolójában sérüléseket szenvedett a Nemzeti Színház egyik munkavállalója: a kamionból való kipakoláskor a díszletező munkás lábára esett néhány díszletelem. A Nemzeti Színház kollégái a központi segélyszámot hívták azonnal, Vidnyánszky Attila vezérigazgató pedig debreceni elfoglaltságát megszakítva a helyszínre sietett. Egyelőre nem tudni, hogy mennyi időt vesz igénybe a sérült lábadozása.
A baleset vizsgálata folyamatban van, a további részletekről a későbbiekben történik tájékoztatás.

Mielőbbi gyógyulást kíván a Nemzeti Színház közössége!

*

A Nemzeti Színházban nem ez volt az első baleset: tavaly novemberben a Rómeó és Júlia előadásán két színész, Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia szenvedett súlyos sérüléseket, amikor egy 4 méter magas díszletről leestek.

A színház igazgatója, Vidnyánszky Attila, először lemondott, majd visszavonta döntését. Belső vizsgálat indult, de nem találtak felelőst, a rendőrségi nyomozás pedig még nem zárult le. A színészek azóta elhagyták a színházat, és a kártalanítási folyamat 2023 óta tart, nyilvános üzengetésekkel a felek között.

A legfrissebb színházi hírek

Népszerűek

To Top