+ Színház

A Nemzeti Színház felköszöntötte a kirúgott Udvaros Dorottyát

nemzeti színház

Udvaros Dorottya és a Nemzeti Színház közötti kapcsolat az utóbbi időben igencsak ellentmondásossá vált, ezért is fontos ez az esemény.

Udvaros Dorottya és a Nemzeti Színház közötti kapcsolat az utóbbi időben igencsak ellentmondásossá vált. A hírek szerint a színésznő arról beszélt, hogy elküldték a színházból, amit Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója cáfolt.

Udvaros viszont ragaszkodott a saját verziójához, és később egy terjedelmes interjúban, a Partizán műsorában részletesen kifejtette, miért és hogyan történt az elküldése. Vidnyánszky azonban továbbra is cáfolta Udvaros állításait.

Ez a konfliktus azért is meglepő, mert Udvaros Dorottya hosszú ideje meghatározó alakja a magyar színházi életnek, és a Nemzeti Színház egyik kiemelkedő színésznője volt.

Az augusztus 4-én történt születésnapi köszöntés a színház Facebook-oldalán akár a békülés gesztusaként is értelmezhető, de az is lehet, hogy egyszerűen csak arról van szó, hogy mint a Nemzet Színésze, Udvarosnak jár egy ilyen ünneplés.

Érdekes, hogy a színház és a színésznő közötti feszültség ellenére Udvaros továbbra is szerepel majd a korábbi előadásaiban, amelyek a repertoáron maradnak. Ez is mutatja, hogy a konfliktus ellenére megvan a kölcsönös tisztelet a felek között. Az egyik kommentelő is megjegyezte, hogy egy művészt nemcsak a születésnapján kell éltetni, hanem szerepekkel is el kell látni.

Udvaros Dorottya Magyarország egyik legelismertebb színésznője, aki számos díjat nyert karrierje során, köztük a Kossuth-díjat és a Jászai Mari-díjat is. A Nemzeti Színház társulatának hosszú évekig volt meghatározó tagja, és számos emlékezetes előadásban nyújtott kiemelkedő alakítást. A Nemzet Színésze címet 2017-ben kapta meg, ami a legmagasabb szakmai elismerésnek számít a magyar színjátszásban.

A Vidnyánszky Attila vezette Nemzeti Színház az utóbbi években több vitatott döntést is hozott, amelyek nemcsak a színház művészeti irányvonalát, hanem a színészekkel való kapcsolatot is érintették. Vidnyánszky vezetési stílusa és művészi elképzelései gyakran kerültek a középpontba a magyar kulturális közéletben, ami további feszültségeket okozott a színházon belül.

A legfrissebb színházi hírek

Népszerűek

To Top