+ művészet & politika

Beyoncé különleges engedélyt adott Kamala Harris-nek

kamala harris

A CNN jelentése szerint Kamala Harris csapata az utolsó pillanatban, néhány órával azelőtt kapott jóváhagyást az énekesnőtől

Beyoncé állítólag engedélyt adott Kamala Harris-nek, az alelnökből elnökjelöltté avanzsált politikusnak, hogy kampányában használja a „Freedom” című dalát – írja a The Guardian.

A CNN jelentése szerint Harris csapata az utolsó pillanatban, néhány órával azelőtt kapott jóváhagyást az énekesnőtől, hogy hétfőn kampányközpontjában a dalra vonult ki. Beyoncé csapata most engedélyt adott, hogy a kampány során végig használják a dalt.

Bár Beyoncé hivatalosan még nem tette meg támogatását, mióta Joe Biden visszalépett a hétvégén, 2020-ban támogatta a Biden-Harris párost. Az énekesnő akkor egy videót posztolt Instagramon, amelyen egy, a nevükkel ellátott maszkot viselt, a „Come thru, Texas! #VOTE” felirattal.

Édesanyja, Tina Knowles, hétfőn posztolt egy képet Instagramra, amelyen Harris-szel látható, és támogató üzenetet írt mellé: „Hajrá Kamala Harris alelnök az elnöki posztért. Hajrá.”

A „Freedom” Beyoncé 2016-os nagyra értékelt Lemonade albumáról származik, és Kendrick Lamar közreműködésével készült. A dal a 2020-as George Floyd-tüntetések nem hivatalos himnusza lett, és 625%-kal nőtt a streamelése abban az időben.

Miután Biden hivatalosan is visszalépett a jelöléstől a hétvégén, és támogatta alelnökét, Hollywood adományozói izgatottan és motiváltan állnak Harris mögé.

Nagy nevek már megosztották támogatásukat Harris mellett a közösségi médiában. Jamie Lee Curtis Harris-t „megbízható és kipróbált vezetőnek” nevezte, aki „keményen küzd a nők jogaiért és a színes bőrű emberekért”, míg Barbra Streisand azt írta, hogy Harris „folytatni fogja Joe Biden munkáját és nagyszerű elnök lesz”.

George Clooney, aki a New York Timesban írt véleménycikkében felszólította Biden-t a visszalépésre, most támogatja Harris-t. „Biden elnök megmutatta, mi az igazi vezetés,” mondta Clooney egy nyilatkozatban. „Ismét megmenti a demokráciát. Mindannyian izgatottan várjuk, hogy bármiben támogathassuk Harris alelnököt történelmi küldetésében.”

Míg Harris megkapta Beyoncé hivatalos jóváhagyását, lehetséges ellenfele, Donald Trump továbbra is küzd, hogy olyan zenészek támogatását nyerje el, akik hajlandók engedélyezni számára zenéjük használatát. Azok az előadók, akik megtagadták, hogy Trump használja zenéjüket: Adele, Bruce Springsteen, Neil Young, Pharrell, Queen, Rihanna és a White Stripes.

Trump legutóbbi fellépésén a Republikánus Nemzeti Konvención Kid Rock támogatta őt a színpadon.

Népszerűek

To Top