+ Film

George Clooney olyat kért, amilyet még soha

george clooney

George Clooney: Mi, demokrata pártiak eljutottunk oda, hogy visszatartjuk a lélegzetünket, vagy inkább letekerjük a hangerőt.

George Clooney amerikai színész a The New York Times című napilapban szerdán megjelent vendégcikkében arra kérte Joe Bident, hogy lépjen vissza az elnökjelöltségtől. Clooney azzal érvelt, hogy a jelenlegi amerikai elnök idős kora miatt a Demokrata Párt nem lesz képes legyőzni a republikánusok várható jelöltjét, Donald Trumpot a novemberi elnökválasztáson.

Clooney hangsúlyozta, hogy egész életében a Demokrata Párt támogatója volt, és nagyra értékelte Bident, aki szenátorként, alelnökként és elnökként is sokat tett az országért. Ugyanakkor a két leendő elnökjelölt június végi televíziós vitája után Clooney szerint világossá vált, hogy az idővel folytatott küzdelmet Biden nem fogja tudni megnyerni.

A színész kiemelte, hogy számos szenátorral, kongresszusi taggal és kormányzóval tanácskozott az ügyről, és a magánbeszélgetések során mindenki egyetértett vele, függetlenül attól, hogy ki mit mond a nyilvánosság előtt.

„Homokba dughatjuk a fejünket, és imádkozhatunk a csodáért novemberben, vagy pedig kimondhatjuk az igazságot” – írta Clooney.

„(Biden elnök) talán fáradt volt, talán épp megfázással küzdött a vitán, de a Demokrata Párt vezetői nem tehetnek úgy, mintha 51 millió ember nem látta volna azt, amit láttunk” – tette hozzá a színész. Clooney megjegyezte, hogy egy második Trump-ciklus lehetősége annyira megriasztotta a Demokrata Párt szavazóit, hogy inkább figyelmen kívül hagytak minden intő jelet.

Clooney a cikkében arról is írt, hogy a Demokrata Párt tagjai gyakran aggódnak Biden nyilvános szereplései miatt.

„Mi, demokrata pártiak eljutottunk oda, hogy visszatartjuk a lélegzetünket, vagy inkább letekerjük a hangerőt, amikor az általunk nagyra becsült elnökünk épp lesétál az Air Force One lépcsőjén, vagy visszamegy a mikrofonhoz, hogy válaszoljon egy előre nem egyeztetett kérdésre” – fogalmazott Clooney. Szerinte a párt vezető tisztségviselőinek arra kellene kérnie az elnököt, hogy önként lépjen vissza a jelöltségtől.

Clooney zárásként így fogalmazott:

„Joe Biden egy hős. Megmentette a demokráciát 2020-ban, és ezt újra meg kell tennie 2024-ben.”

Ezzel arra utalva, hogy Bidennek most is egy nagyobb jót kellene szolgálnia azzal, hogy helyet ad egy új, energikusabb jelöltnek, aki eséllyel indulhat Trump ellen.

A színész cikke nagy visszhangot keltett, és újabb vitákat generált a Demokrata Párt körében. Sokak szerint Biden visszalépése új irányt adhatna a pártnak, míg mások úgy vélik, hogy az elnök tapasztalata és eddigi eredményei továbbra is erős alapot nyújtanak a 2024-es kampányhoz.

A legfrissebb filmes hírek

Népszerűek

To Top