+ Gasztro

Ízek, borok, gasztrokalandok

borok

A gasztronómiai kalandok nem csupán a mindennapokat dobják fel, hanem a különleges alkalmakat is megkoronázzák.

Kevés olyan ember akad, aki pár finom falatra vagy egy ízes nedűre nemet mondana. Az étel ugyanis nem pusztán üzemanyag, nemcsak unaloműző, hanem annál jóval több. Nemcsak a szükségletet elégíti ki, hanem embereket hoz össze.

A gasztronómiai kalandok nem csupán a mindennapokat dobják fel, hanem a különleges alkalmakat is megkoronázzák. Ezt jól tudják a hobbitok is, hiszen A Gyűrűk Urában is elhangzik, hogy az apró népek napjában hétszer étkeznek, reggeli, második reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, estebéd és vacsora formájában. Az evés fontos, sőt romantikus, amit a Susi és Tekergő című meséből már a gyerekek is tudnak, hiszen a közös spagettievésnél kevés érzelmesebb dolog van.

A Meglepkék.hu gasztroélményei az ételek és italok szerelmesei számára nyújtanak felejthetetlen pillanatokat. Ahelyett, hogy a helyi, ezerszer meglátogatott étterembe mennétek, tegyétek a születésnapot vagy évfordulót még különlegesebbé egy igazán emlékezetes programmal.

Tapassio étterem, avagy belépés a tapasok világába

A spanyoloknál tapas, a görögöknél ouzeries, a Közel-Keleten pedig meze. Bárhogy is nevezzük, a mediterrán országokban a kóstoló méretű ételek közös elfogyasztásának hagyománya van. Ez lehetőséget ad a családi és baráti estek megvalósítására vagy a társalgás felpezsdítésére. Az étel az asztal közepére kerül, ahonnan a vendégek közösen, spanyolosan lakomázhatnak. A Tapassio a spanyol mellett, olasz, magyar és más mediterrán ételeket is kínál tapas formájában. A spanyol gasztronómia szerelmesei számára kihagyhatatlan program.

Romantikus vacsora a Rudas Bistróban

A Rudas Bistro egyik különlegessége, hogy a Rudas Fürdő vendégeként is betérhetünk az étterembe, ha a sok pancsolás közepette megéheztünk. A másik különlegesség a dunai panorámás terasz, ahonnan elképesztő látvány tárul a szemünk elé. A Rudas Bistro nem csupán a kilátásban nyit új távlatokat, hanem a gasztronómiában is. Az ételek a legfrissebb alapanyagokból nagy gonddal készülnek. Akár egy különleges alkalmat koronáznánk meg, akár egy szürke hétköznapot aranyoznánk be, a Rudas Bistro ehhez kiváló terep.

A mediterrán konyha remekei az Ape Reginában korlátlan fogyasztással

A Fald fel Amerikát! elnevezésű műsort hazánkban is sokan követték figyelemmel. A feneketlen bendővel rendelkezőknek a korlátlan fogyasztás említésére felcsillan a szeme. Az Ape Reginában nemcsak addig tömhetitek a hasatokat, amíg tele nem lesz, hanem az olasz konyhaművészet remekeit is megkóstolhatjátok. Így két legyet üthettek egy csapásra. Itt nem kell attól tartani, hogy az asztaltól felállva még tudnátok enni vagy éhesek maradtok. Nemcsak kiváló olasz finomságokat kóstolhattok, hanem elképesztő élményben lehet részetek, hiszen ritka, hogy korlátlan fogyasztásra van lehetőség.

Népszerűek

To Top