+ PR-cikk

Biztonsági zár választása bejárati ajtóra

Biztonsági zár

Talán az egyik legkellemetlenebb dolog, ami az ember otthonával történhet, ha betörők szentségtelenítik meg annak békéjét és biztonságát, ezért sokan rettegnek is ettől az eshetőségtől. De nem lehet minden lakásban egy Kevin, aki okosan elbánik a betolakodókkal!

Így hát az a kérdés, hogy miként védekezzünk az illetéktelen behatolók ellen? A Zárdiszkont – Online zárszaküzlet többpontos biztonsági zárjai hozzájárulnak ahhoz, hogy valóban megteremthesse otthona biztonságát.

Mitől lesz biztonsági a zár?

Biztonsági zár alatt jellemzően egy olyan speciális zárrendszert értünk, amely fokozott védelmet nyújt a behatolási kísérletek ellen, a tervezés minden elemében ennek szolgálata volt a legfőbb szempont.

A kívánt hatás többféle technikai megoldással is elérhető, sokféle olyan funkció kialakítható, amelyek a biztonság növelését szolgálják.

Fontosabb általános jellemzők

Ezek a zárak 3, 5 vagy 7 ponton rögzítik az ajtólapot a kerethez, ennek következtében a felfeszítés mint behatolási módszer szinte lehetetlenné válik.

Nagyon fontos a zárak, sőt az ajtólapok anyagválasztása, ezeknek képesnek kell lenniük ellenállni a fúrásnak, feszítésnek és egyéb behatolási kísérleteknek is.

A zárakhoz tartozó kulcsok sem hétköznapiak jellemzően, általában nehéz őket sokszorozni, csak az erre felhatalmazott szakember készíthet róluk másolatot a tulajdonos kérésére.

Hasznos kiegészítőként a biztonsági zárakhoz tartoznak páncéllemezek, zárvédő pajzsok is, ezek a kiegészítők megnehezítik a hozzáférést a zárszerkezethez, így feltörni is nehezebb őket.

Az okos zárakat – melyek alapvetően külön kategóriát képeznek – bizonyos szempontból az biztonsági zárak közé sorolhatjuk, ezek a legmodernebb technikai eljárásokat alkalmazzák a biztonság növelése érdekében.

Hogyan válasszon?

Sokféle szempontot érdemes figyelembe vennie a megfelelő biztonsági zár kiválasztásához, hogy tényleg a – lehetőségeihez mérten – legmagasabb biztonságot érhesse el otthonában, irodájában.

A többpontos zárhatóság manapság már alapkövetelménynek számít, az sem baj, ha a magas szintű védelmet megfelelő tanúsítvány szavatolja.

Fontos ellenőrizni, hogy a zár készítéséhez használt alapanyagok mennyire erősek és tartósak, az edzett acél például kifejezetten jól ellenáll a behatolási kísérleteknek.

A cilinderes zárszerkezetek esetében a betét külön vásárolható, illetve cserélhető, ezzel is fokozva a biztonságot. Érdemes betétet úgy választani, hogy a kulcsokat ne lehessen könnyen másolni, hiszen ez kiskaput jelent a bűnözők számára.

Válasszon akármilyen modellt, arról mindig meg kell győződni, hogy kompatibilis a már meglévő ajtólappal, illetve kerettel. A telepítést, és már a felmérést is, éppen ezért érdemes szakemberrel elvégeztetni, hogy semmiképpen se maradhasson rés a pajzson.

Mindig előre meg kell határozni a rendelkezésre álló költségvetést, mivel egy hosszú távú beruházásról van szó, nem érdemes a legalacsonyabb árkategóriájú termékeket választani adott zártípuson belül, hiszen otthona biztonsága néhány ezer forintnyi spórolásnál biztosan többet ér.

Népszerűek

To Top