+ Irodalom

Marék Veronika életműdíj kategóriában kapta a Libri Irodalmi Díjat

Marék Veronika

Marék Veronika író, grafikus 1937-ben született, Budapesten. 1963 óta szabadfoglalkozású író, gyermeklapok külső munkatársa…

A Kippkopp és Boribon megálmodója, Marék Veronika gyermekirodalmi munkásságáért kapott díjat.

A Libri 2016 óta díjazza a legsikeresebb könyvszerzőket. A 2024-ben megújult Libri Irodalmi Díjat az olvasók döntése alapján ítélték oda a közönség kedvenceinek.

A díj célja az olvasás népszerűsítése, ezért különböző zsánerekben mérettettek meg az alkotók. 12 kategóriában hirdették ki a díjazottakat, amelyek közül a gyermekirodalmi kategóriában nyert életműdíjat Marék Veronika. A díjat a 95. Ünnepi Könyvhéten adták át.

Marék Veronika író, grafikus 1937-ben született, Budapesten. 1963 óta szabadfoglalkozású író, gyermeklapok külső munkatársa, rádió- és tévéjátékok, bábjátékok, valamint rajzfilm-forgatókönyvek írója.

Gyermekeknek szóló könyveit (többek között: Boribon, a játékmackó; Laci és az oroszlán; A csúnya kislány; Kippkopp és Tipptopp történetei) saját illusztrációival jelennek meg.

Marék Veronika mélyen ismeri a gyerekek világát, érzékenyen rátapint az őket foglalkoztató kérdésekre és egyszerű, befogadható módon jeleníti meg azokat.

Könyvei nemcsak Magyarországon, hanem számos országban, különösen Japánban népszerűek.

Generációk nőttek fel mesekönyvein, így igazán megérdemelten nyerte el a Libri Irodalmi Díjat. Szeretettel gratulálunk a szintén díjazott Bartos Erikának is!

Marék Veronika könyvei a Móra kiadónál

A legfrissebb irodalmi hírek

Népszerűek

To Top