+ Színház

Legalább 4 személy felelős a Nemzeti Színház balesetében

nemzeti színház szász júlia

A Nemzeti Színház sajtóosztályát is megkeresték kérdéseikkel, és amint válaszokat kapnak, frissítik a cikket.

2023 novemberében súlyos színpadi baleset történt a Nemzeti Színház Rómeó és Júlia előadásán, melynek során Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó komoly sérüléseket szenvedtek a díszletekben.

Az eset következményeként Vidnyánszky Attila, a színház igazgatója lemondott, de később visszavonta döntését, mondván, a színház veszélyes üzem, és a színészeknek meg kell tanulniuk kezelni a díszleteket.

A Blikk friss információi szerint a hivatalos szakértői vélemény kimondta, hogy a baleset során több foglalkozási szabályszegés is történt. Nem egyetlen személy, hanem legalább négy ember felelős, akik a díszlet megalkotásában, felépítésében és ellenőrzésében vettek részt. A jelentés szerint a díszletekben nem volt megfelelő mennyiségű korlát, ami szintén hozzájárult a balesethez.

Horváth Lajos Ottó, aki súlyos és maradandó sérüléseket szenvedett, jogi képviselője, dr. Borbély Zoltán elmondta, hogy a színészek nem vonhatók felelősségre a büntetőeljárásban, mivel ők sértettek.

Borbély hangsúlyozta, hogy több ember felelőssége megállapítható, és az ügyben két eljárás is zajlik, egy büntető és egy polgári.

A Nemzeti Színház sajtóosztályát is megkeresték kérdéseikkel, és amint válaszokat kapnak, frissítik a cikket – írja a 24.hu.

Népszerűek

To Top