+ PR-cikk

Melyik az erősebb: a tank vagy a szerver?

szerver

A 20. században aligha értették volna a címben feltett kérdés, az új évezredben azonban már kapiskáljuk, miről is lehet szó. A fizikai világ helyett ugyanis megjelent a digitális tér, ahol már nem fegyverek és harckocsik küzdenek, hanem szerverek és rendszerek. De ugyanúgy szükség van tankokra, csak épp átvitt értelemben: olyan szerverekre, amelyek megvédik az adatainkat – a kiberbűnözőktől és egyéb fenyegetésektől.

A RackForest csapata hazánk egyik legnagyobb tulajdonban lévő szerver szolgáltatásokat nyújtó cége. A portfólió igencsak széles: rendszer-üzemeltetéssel, szerver hosztinggal, bérszerver, VPS, tárhely és domain bevezetésével egyaránt foglalkoznak. A szerverbérlés a RackForestnél pedig olyan hatékony megoldás sokak számára, amivel minimalizálható az online térben fellelhető fenyegetettségek száma, de maximalizálható az adott rendszer teljesítménye.

Mi köze a tanknak és a szervernek egymáshoz?

Majdhogynem túlzás nélkül állítható, hogy az Aertight Systems új szervere egy igazi tank. A rendszer ugyanis úgy készült, hogy még a legzordabb ipari körülmények között is megállja a helyét, legyen szó kemény mínuszokról vagy épp forróságról, ugyanúgy működik, ellentmondást nem tűrően. Ez köszönhető a masszív, vízálló burkolatának és a ventilátor nélküli kialakításának is. Az Aertight szerver háza továbbá 16 milliméter vastag acélból áll, felesleges nyílások, USB portok nélkül.

Hogy mit garantál mindez? A hardver eddig nem látott szintű biztonságát, ellenálló képességét. A redundancia is adott, hiszen ha az egyik meghibásodik, a másik szerver automatikusan átveszi a feladatokat. Egy tank, amit kilőnek, nem teszi meg ugyanezt. Ergo, Aertight szerver vs. tank 1-0.

Hogyan válasszunk szervert?

A megfelelő szerver kiválasztásakor érdemes mérlegelni, hogy milyen környezetben és igények mentén szeretnénk azt alkalmazni. Amennyiben például ipari rendszert működtetünk, és szélsőséges hőmérsékleti ingadozások, mechanikai beavatkozások veszélyeztetik az alapvető funkcionalitást, akkor bizony kelleni fog egy ún. tank-szerver. De fontos a hardver erőforrásainak, a processzornak és a memóriának a kapacitása is, amelyek a kívánt teljesítményt biztosítják.

A szerverbérlés előnyei vásárlás helyett

Sok esetben megéri vásárlás helyett a bérlés mellett dönteni. Így nem kell egyben kifizetni egy saját szervert, amire talán nincs is szükség, hiszen bérléssel karbantartás és üzemeltetési költségek nélkül is dolgozhatunk. A gyors fejlődésnek köszönhetően pedig bérlőként azonnal hozzáférhetünk a legújabb fejlesztésekhez, és nem kell újra és újra egy nagy mértékű beruházás miatt törnünk a fejünket.

Az egyetlen dolgunk, hogy fizessük havonta a bérleti díjat, és élvezzük a szerver előnyeit – akárcsak egy albérletben laknánk. A RackForest csapata mindenkinek ajánlja a szerverbérlés lehetőségét, akinek nincs saját szervere, nem szeretne beruházni, vagy épp elöregedett a szerverpark – a szolgáltatás mellé pedig a szerver hoszting is ajándékba jár.

Népszerűek

To Top