+ Film

Joe Cocker: Veszett kutya lélekkel – ma – egy szenvedélyes élet rajza

Joe Cocker: Veszett kutya lélekkel

A Joe Cocker: Veszett kutya lélekkel című filmet ma este, azaz május 25-én láthatod az m2/Petőfi TV csatornáján 22.05-től.

A film a kiváló angol blues- és rockénekes, Joe Cocker (1944-2014) közel ötvenéves pályafutását követi nyomon.

A Sheffieldben született, jellegzetesen rekedtes, mély hangjáról és egyszerű, szuggesztív előadói stílusáról ismert művész az 1960-as évek végén robbant be az élvonalba.

Szerepelt a woodstocki fesztiválon, a Beatles együttes A Little Help from My Friends című dalának feldolgozásával világszerte ismertté vált. A hetvenes években sorra jelentek meg nagylemezei, de alkoholizmusa és drogfüggősége miatt olykor évekre eltűnt a színpadról.

Első nyugati rockénekesként adott koncertet a berlini fal keleti oldalán. A filmben zenésztársai, menedzserei és rokonai adnak képet változatos életéről és rokonszenves egyéniségéről.

A 2017-ben készült 90 perces angol életrajzi dokumentumfilm rendezője John Edginton, a film minden szereplője magát alakítja lévén ekkor már jócskán készültek felvételek stúdiókról, koncertekről, és a személyes interjúkat is használnak a filmben.

A Joe Cocker: Veszett kutya lélekkel című filmet ma este, azaz május 25-én láthatod az m2/Petőfi TV csatornáján 22.05-től.

Ha szeretnél a legfrissebb ma esti filmajánlónkról értesülni, akkor mentsd el ezt a linket, ezen mindent megtalálsz: https://librarius.hu/tag/film-ma-estere/

Népszerűek

To Top